Pewnie tak ale lepiej to skonsultowac z okulistaneve3 pisze:Czy mog??
Acuvue to soczewki silikonowo-hydrozelowe wiec teoretycznie zdrowsze, B&L sa starsza generacja soczewek (hydrozele). Parametry te soczewki maja praktycznie takie same (oprocz materialu) i BC rozni sie tylko nieznacznie odpowiednio 8.6 i 8.5 ale DIA jest takie samo 14.5neve3 pisze:Czy ma to duze znaczenie np. czy nie za bardzo roznia sie budowa?
oj wypadalo bo soczewki toryczne sa znacznie drozsze po co wyzucac kase w bloto. No i zdrowie oczu chyba tez jest dla ciebie wazne. moze dalo by sie poprosic o jakies testowe soczewki zebys zobaczyla jak sie bedziesz w nich czula.neve3 pisze:Czy lepiej najpierw uzgodnic to z okulista?
Plyny (360ml) kosztuja ok. 40zl...sylwia9o pisze:Pyta?am mojej okulistki o soczewki. Powiedzia?a mi ?e mo?e zrobi? mi badania itp ale i zam??wi? soczewki za 150 z? + p?yn 40 z? A z tego co wiem u optyka/na necie mo?na kupi? taniej Gdzie mam i?? aby zbadano mi oko pod k?tem soczewki (krzywizna itp) i ile takie badanie mo?e kosztowa?? (chodzi mi o samo badanie ?ebym wiedzia?a jakie sobie kupi?)
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }