allia pisze:przede wszystkim dlatego, ?e wygodniej a poza tym podobno zatrzymuja pogarszanie si? wzroku...a wada mi si? ca?y czas powieksza:(
Pierwsze s?ysz?allia pisze:przede wszystkim dlatego, ?e wygodniej a poza tym podobno zatrzymuja pogarszanie si? wzroku...
Niestety, o cenach pisa? nam nie wolno, ale mog? powiedzie?, ?e soczewki wbrew pozorom, to tania inwestycja nie jest...allia pisze:dlatego chcia?abym sie dowiedzie? ile takie soczewki kosztuj?..ile jest w opakowaniu..ile p?yn kosztuje i wog??le takie najwea?niejsze informacje mnie interesuj?...b?de wdzi?czna za wszelkie informacje...
DEMENTI!hitman1986 pisze:Niestety, o cenach pisa? nam nie wolno
nie jest prawda ze soczewki zatrzymuja wade!! Prosze nie miec zludzen. Poza tym mysle ze nikt Pani nie da gwarancji na postawiony przez Pania warunek!allia pisze:ale niestety jest te? warunek, ze przez 12 miesi?cy nie mo?e si? powieksza? wada,a mi niestety sie stale pog??bia dlatego chce spr??bowa? socxzewek podobno zatrzyumuj? pog??bianie sie wady
Ech:] nie mam zamiaru kluci? si? z mistrzem wszechwiedz?cym Adminem, a wr?cz si? z nim zgadzam...ani soczewki ani okulary nie zatrzymuj? post?powania wady.LEMUR pisze:nie wiem kto Pania poinformowal, ze soczewki zatrzymuja wade! Nie jest to prawda, sama soczewka jako wytwor nie powstrzymuje/hamuje itp wady wzroku.allia pisze:ale jest szansa
Wczoraj w serialu Samo ?ycie jedna babka podobne bzdury wygadywa?a. M??wi?a ?e ma soczewki w kt??rych mo?na spa?, a spanie w nich mo?e polepszy? wzrokallia pisze:podobno zatrzymuja pogarszanie si? wzroku...a wada mi si? ca?y czas powieksza:(
Nie ma to jak NIEDOPOWIEDZENIA, chodzi pewnie o twarde soczewki tzw Orotk czyli ortokorekcje... one na sile modeluja krzywizne rogowki ale ona jest elastyczna i po kilku godzinach/dniu powraca i kolo sie zamyka. O ortok juz bylo na forum.Ja pisze:
Wczoraj w serialu Samo ?ycie jedna babka podobne bzdury wygadywa?a. M??wi?a ?e ma soczewki w kt??rych mo?na spa?, a spanie w nich mo?e polepszy? wzrok![]()
Jednak to prawda, ?e telewizja k?amie
Tzn. twierdzisz ?e ta metoda jest kiepska?zapytaj specjalistow ktorzy skorzystali z tej metody
soczewek nie dobieramy samemu bo to ze znasz moc to jeszcze nic nie znaczysylwia9o pisze:Przed pierwszym kupnem i za?o?eniem soczewek, je?eli wcze?niej nosi?o si? okulary minusy nale?y i?? okulisty przebada? oczy itp. oczywi?cie je?eli wie si? jak? ma sie wad?? W stosunku do okular??w (ponad -3,5)kupuje si? t? sam? moc soczewek?
Jakby kto? by? zainteresowany to podaj? link do filmu o soczewkach ortokorekcyjnych.LEMUR pisze:Orotk czyli ortokorekcje... one na sile modeluja krzywizne rogowki ale ona jest elastyczna i po kilku godzinach/dniu powraca i kolo sie zamyka. O ortok juz bylo na forum.
i zeby nie bylo dalszego nieporozumienia, to nie sa soczewki do chodzenia na codzien.
Kod: Zaznacz cały
[spam]/28414254/ortok.avi.html
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }