Jaka jest prawda ?
  • Awatar użytkownika
    woozie
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: woozie » 16 kwietnia 2008, 11:29

LEMUR pisze:przyklad z zycia - opony na jednej osi tez musza byc dokladnie tej samej konstrukcji!!
    Nie tylko firma, ale i model, rozmiar, cisnienie itp. itd...
    Lemur :brawo: ... mysle ze kazda kobieta doceni ten przyklad :P
    Obrazek

And while women harbour the Austenesque notion that men find kindness, a good heart and a sense of humour important when looking for a spouse, the fact is that what we really want is tits like the Alps, legs like the Silk Road and a face like Kiera Knightley's.

Jeremy Clarkson
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 16 kwietnia 2008, 12:00

woozie pisze:mysle ze kazda kobieta doceni ten przyklad
    przyklad dla kobiet...

to tak jakbyscie sobie jedno "oko" pomalowaly kosmetykami firmy A, a drugie firmy B - niby ten sam kolor a kurcze inny jednak...

a moze uzywacie na jedno i drugie innych roznych firm?
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 16 kwietnia 2008, 12:04

Daisy, dzi?ki, w?a?nie o to mi chodzi?o - stosunek lekarzy nie tylko do noszenia r???nych firm (wiadomo, ?e b?d? przeciwko i rozumiem to, by?am ciekawa konkretnych argument??w typu w?a?nie "inne widzenie"), ale tak?e w przypadku sytuacji, gdy na jednym oku jest model toryczny, czyli inny ni? standardowy, o innym materiale (o to akurat pytam dla siebie na przysz?o??). Je?li ja, niedo?wiadczona, czuj? r???nic? w widzeniu i komforcie mi?dzy Advance i Oasys (ostrzej w tych pierwszych, drugimi lepiej si? manipuluje), to co dopiero w torycznych. Czym r???ni?y si? u Ciebie (chodzi mi o odczucia) te 2 zestawy, kt??re probowa?a? - Acuvue i Proclear?
  • Awatar użytkownika
    Daisy
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Daisy » 16 kwietnia 2008, 12:20

Powiem tak, kiedy mam tak jak mi przykazano soczewki tej samej firmy, to moja wada jest idealnie skorygowana, nie odczuwam ?adnej r???nicy mi?dzy jednym okiem a drugim, ale kiedy chcia?am sprawdzi? jak to jest jak na ka?de oko za?o?? soczewki r???nych firm, to mia?am wra?enie jakbym dosta?a zeza :mrgreen:, ale to moje odczucie, jakkolwiek, zawsze nosz? tej samej firmy, tamta zamiana by?a tylko na moment, z czystej ciekawo?ci i zaraz soczewki zdje?am.
    Co do firm, mia?am du?e problemy z Acuvue for astigmatism, przepisano mi je jako miesi?czne, a po 2 tygodniach zaczyna?y mnie uwiera?. W opakowaniu 6 sztuk, jedna soczewka by?a uszkodzona, jedna po tygodniu odm??wi?a wsp???pracy, zasz?a tak jakby mg?? mimo odpowiedniej piel?gnacji i czyszczenia nawet mechanicznego. Zrazi?am si? wtedy do nich. Co do Proclear, to dopiero zacz??am je nosi?, ale nie mam ?adnych zastrze?e?.
    Ostatnio zmieniony 16 kwietnia 2008, 22:24 przez Daisy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 16 kwietnia 2008, 14:55

O co? takiego mi chodzi?o, takie por??wnanie, wielkie dzi?ki :cmok:
    (oczywi?cie, dzieci, nie r??bcie tego w domu!)