To do?? ciekawa kwestia...
Mo?e zaczn? od spania w nocy w soczewkach. Wida?, nie tylko Ty w nich nie ?pisz, jak nie ma jakiego? wa?nego powodu. Oczy ma si? jedyne, nie tak jak z?by, ?e jak wypadnie to wstawi si? nowe (i czasami lepsze od prawdziwych), wi?c trzeba o nasze oczy dba?, aby d?ugo nam s?u?y?y. Rozumiem jak si? wr??ci po "mocno zakrapianej" imprezie, przez przypadek si? gdzie? przy?nie/zdrzemnie, ?pi na biwaku/namiocie/na jakiej? wycieczce czy "cu?" w tym rodzaju. A tak normalnie to po co? Oko si? bardziej m?czy. Ciekawi mnie dlaczego niekt??rzy ludzi w nich ?pi?? Przecie? zdj?cie soczewek zajmuje tyle, co mycie z?b??w (a nawet kr??cej, jak si? jest wprawionym). Wi?c po co w nich spa?? No chyba, ?e dla lansu...
Co do naszego doktora. Wcze?niej o tym rozmawia?em, wi?c wiem jakie zdanie ma na ten temat. Poza tym wcze?niej nie patrzy?em jako? szczeg??lnie na moje oczy i te ?y?ki mo?e mam od zawsze, poza tym one s? ma?e i niewidoczne (czasami jak patrz? na innych ludzi, to oni maj? gorsze. Poza tym to zale?y te? od powietrza (zanieczyszczenie i te sprawy). Nasz doktor zna si? tylko na soczewkach, a na chorobach oczu jak mi m??wi?, to nie. Poszed?em do znajomego okulisty (znajomi/rodzina poleci?a, wi?c poszed?em) i dowiedzia?em si?, ?e ja mam g?st?...yyy... ?eby czego? nie przekr?ci?... g?st? sie? naczy? krwiono?nych (nie wiem czy dobrze powiedzia?em, wi?c prosz? ewentualnie nie bi?

). Sprawdzi? oczy, da? kropl? (lekkie zapalenie spoj??wki mia?em), potem wr??ci?em na kontrol?, by?o wszystko dobrze, powiedzia? jaki p?yn by?by najlepszy (bo niekt??re maj? konserwanty, a to mo?e podra?nia?) i powiedzia?, ?e jak chc? Purevision to nie ma problemu. Zapyta?em o krzywizn?, bo co prawda s? w 8.4 i 8.6 (na jakiej? stronie s? nawet 8.9, ale nie wiem czy to prawda) i powiedzia?, ?e 8.6 s? tak skonstruowane, ?eby tak?e obj?? troszk? wi?ksz? krzywizn?.
Poza tym teraz b?d? raczej kupowa? soczewki i p?yn przez internet (oczywi?cie nie [spam]), ale przez sklep internetowy, bo wychodzi taniej. Dowiedzia?em si?, jak niekt??rzy okuli?ci, bran?e podwy?szaj? cen?, wi?c (nasz doktor za 3 soczewki [nie myli? z par?] powiedzia?, ?e to tak... ko?o 180z?

). Wydaje mi si?, ?e sklepik internetowy to b?dzie dobre rozwi?zanie.