I nie powiem zebym zalowal

Kolejnym atutem moze byc dla niektorych to ze soczewki sa przezroczyste a nie jak np Oasys niebieskawe. Na oku nie widac ich prawie wogole no chyba ze mamy za "przeciwnika" inna osobe noszaca soczewki, nie oszukujmy sie zobaczy ona Purevision nawet z kilometra

Kolejna sprawa to dosc niska cena, ja kupujac soczewki w salonie (jednak przez internet) place 86 zl za 6 sztuk oczywiscie o takiej samej mocy. Natomiast w moim salonie gdzie kontroluje wzrok para koszutuje cos ok 50-60 zl wiec w porownaniu do AirOptix ND nie jest zle. W moim tez przypadku soczewki te nie podrazniaja tak oka jak robily to chocby Oasys przez ktore mialem male problemy. Takie dopasowanie to jednak sprawa indywidualna. Kolejny atut Purevision to ostrosc obrazu. Nie tak jak w np Optixach ze okulary masz 1,5 a soczewki 1,75 albo wiecej bo soczewki sa zrobione z materialu ktory jakims dziwnym trafem nie potrafi sie "wbic" w te normy panujace na rynku. Kupowanie wiec takich Airoptix przez internet to na prawde nie najlepszy wybor no chyba ze mamy je juz dopasowane. Generalnie to lepiej sie wystrzegac kupowania przez neta chyba ze mamy juz jakis zaufany sklep najlepiej z odpowiednikiem w postaci realnego salonu. Piszac tu o tych soczewkach nie zamierzam ich tylko chwalic, jest jedna rzecz ktora moze okazac sie irytujaca. Szczerze mowiac nie wiem czy przpadkiem nie wystepuje to we wszystkich soczewkach po prostu nie zwrocilem wczesniej na to uwagi. Mam tu na mysli maly efekt halo ktory wystepuje zwlacza w nocy. Obiekty takie jak swiatla drogowe i inne tego typu neonowe obiekty np napisy roztaczaja wogol siebie lekka obwodke. Lemur jak to jest z tym halo to wystepuje rowniez w innych soczewkach ? to taka typowa niedogodnosc ? Nie wiem co bym wam mogl jeszcze o tych soczewkach napisac w moim przypadku sprawdzaja sie one doskonale i jestem z nich zadowolony. Razem z Optifree tworza niezly duet ktorego nie mam na razie zamieniac. Z soczewkami to jest taka smieszna sprawa ze trzeba do tego podejsc indywidualnie dla przykladu zobaczcie na post zakochanego ktory narzeka na Bausha oraz jego produkty podczas gdy ja chwale PW. Tak to juz jest niestety wiec nie sugerujcie sie ani tym ze na dane soczewki narzeka 100 osob ani tym ze chwali je kolejne 100. Dopoki sami ich nie zalozycie nie wyprobujecie przynajmniej przez miesiac tak na prawe wiecie nic. Po 2 dniach noszenia oasys tez mnie ogarnal taki entuzjazm jakiez to one nie sa wspaniale i wogole po 2 tyg musialem niestety zmienic zdanie