Co do zadawania tych samych pyta? po 100x, mo?e to by? kwestia
nadawania istniej?cym postom nieadekwatnych tytu???w (typu "pom???cie" albo "mam problem"), co utrudnia znalezienie w?a?ciwych tre?ci. Sama mam czasem problemy z wyszukiwark? i od jakiego? czasu stosuj? wy?wietlanie wynik??w w postaci post??w, a nie nic nie m??wi?cych temat??w. Czy nasi modzi s? w stanie co? z tym zrobi?? Mog? pom??c w organizacji forum.
Nie ma takiej mo?liwo?ci, by nie zwraca? uwagi na ra??ce offtopy (heh, teraz mnie powinni?cie ochrzani?) lub powtarzanie si?, bo
na forum musi by? porz?dek! Je?li go nie b?dzie, nie b?dzie mia?o sensu jego istnienie i nabijanie tysi?cy post??w o tym samym. Szkoda czasu, ?ycia na pisanie ci?gle tego samego... Wsp???czuj?
Lemurowi, kt??ry wykazuje i tak anielsk? cierpliwo??, zawsze odpowiadaj?c pierwszy. Gdyby nie on i jego forum, w?tpi? czy w necie znale?liby?cie tak porz?dne, polskie forum o widzeniu

Ja szuka?am i nie znalaz?am.
Koniec s?odzenia. Niewybaczalne jest, by osoba zak?ada?a nowy w?tek typu "Jaki jest najlepszy p?yn?" lub "Czy kto? z Was mia? Biofinity", skoro obszerny w?tek tylko o tym produkcie ju? istnieje, ?atwo go znale??. Podobnie z krzywizn? i ?rednic?, zak?adaniem i zdejmowaniem, odr???nianiem stron soczewek - odpowiednie tematy wyskakuj? w wyszukiwarce od razu, poza tym s? przyklejone i nie ma usprawiedliwienia dla os??b, kt??re tego nie racz? zauwa?y?! To, ?e jeste?my w internecie, nie oznacza, ?e mamy marnowa? cudzy czas i oczekiwa? odpowiedzi w 5 minut. Zauwa?cie, ?e lekarze nie siedz? na takich forach, szkoda im czasu, a nic nie zast?pi wizyty i obejrzenia pacjenta. Gdy nie by?o internetu, ludzie chodzili po lekarzach i bibliotekach, organizowali zloty, ?eby pogada? o tym, co ich

czy, a teraz denerwuj? si?, gdy nie maj? czego? pod r?k?. Leniuchom m??wimy nie!
W przypadku problemu, na pewno ju? wi?kszo?? zosta?a tu opisana, nale?y dopisa? si? do istniej?cego w?tku (bez k???tni, ?e przestarza?y), nie zak?ada? nowego, kt??ry po pierwszej odpowiedzi zostanie i tak zamkni?ty (moderatorzy, czy istnieje mo?liwo??

czenia takich w?tk??w z istniej?cymi?). Masa zamkni?tych w?tk??w o tym samym utrudnia znalezienie potrzebnych informacji. Potrzeba rozpisywania si? u niekt??rych jest wielka (np. u mnie), ale czasem nie warto zadawa? pyta?, skoro znalaz?o si? ju? na identyczne wiele odpowiedzi, z kt??rych wystarczy skorzysta? (wiem, ?e ludzie my?l?, ?e s? wyj?tkowi i na pewno u nich b?dzie inaczej ni? u tych setek innych szaraczk??w)... Zach?cam z kolei serdecznie do opisywania swoich przypadk??w - do?wiadczenie innych to jest to, co najcenniejsze na tym forum
W?tkiem "plotkowym" soczewkowym jest "Kilka pyta?", tam mo?na bezkarnie pyta? sto razy o to samo, cho? wystarczy go raz przeczyta?.
Wracaj?c do tematu,
Sisimon, mo?e nie przem?czaj oczu przed komputerem, nie no? szkie? ca?y dzie?, tylko stopniowo si? do nich przyzwyczajaj, np. dzi? 4 godziny, jutro 4,5 itp...?