autor: zaakochany » 22 kwietnia 2008, 20:36
To mo?e by? wadliwa soczewka, ALE to mog? by? wrastaj?ce naczynka i towarzysz?ce im ubytki nab?onka rog??wki. Wiem co? o tym, cierpia?em 6tyg w okularach przez to. K?ucie w lewym oku pod g??rn? soczewk? pojawi?o si? przy soczewkach acuvue oasys, ale ?e to sobie zbagatelizowa?em, nosi??m potem proclear, air optix N&D itd....k?ucie w lewym oku ci?gle by?o, a? poszed?em do okulisty i okaza?o si? ?e to w?a?nie niedotlenienie rog??wki=wrastanie naczynek=nietolerancja materia?u soczewki=ubytki=dyskomfort. Czasami za?o?ysz soczewke i myslisz ze jest wadliwa, no wlasnie niekoniecznie. Proponuje Ci sprawdzenie tej dolegliwo?ci u lekarza okulisty, bo mo?e sie okaza? ?e to co? powa?niejszego. Na takie k?ucie narzeka?a r??wnie? kobieta, kt??ra nosi?a acuvue jakie? a pani sprzedawczyni stwierdzi?a ?e to wska?nik 123 mo?e to powodowa?, pods?ucha?em w gabinecie gdzie kupowa?em kiedy? soczewki. BZDURA, to jest znak ?e co? si? dzieje z rog??wk?. Z jednej strony to tylko k?ucie, ale Ja wiem ?e to niesamowicie denerwuj?ce, a co wi?cej, moze byc niebezpieczne. Miej oczy pod kontrol?!
"Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.