ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1
Kłucie w lewym oku
  • Sarkasmz
    Forumowicz
    Forumowicz

Kłucie w lewym oku

autor: Sarkasmz » 22 kwietnia 2008, 18:51

Witam

Soczewek u?ywam ju? od kilku lat i nigdy nie mia?em problemu z oczami.
    "Ostatnio" u?ywa?em soczewek PureVision lecz jaki? czas temu postanowi?em wypr??bowa? soczewki AIR OPTIX, nosi?em je przez kilka miesi?cy (ok. 6) i zauwa?y?em ?e mi si? sko?czy?y wi?c szybko zam??wi?em kolejn? partie. Niestety zagapi?em si? i za p???no je zam??wi?em wi?c miesi?c musia?em przechodzi? w zapasowej parze PureVision. Gdy po miesi?cu zdj??em Purevision i za?o?y?em zn??w AirOptix'y odczuwam k?ucie w lewym oku, pojawia si? ono po pewnym czasie od za?o?enia soczewki wyj?tej z p?ynu. Dodam ?e w PureVision nie odczuwam tego k?ucia. Oko wygl?da jak zwykle, nie zauwa?y?em ?adnych zmian. Soczewki nie r???ni? sie krzywizn?. Czym to mo?e by? spowodowane ?, wadliwa soczewka ?
    Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 18:58 przez Sarkasmz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    Daisy
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Daisy » 22 kwietnia 2008, 19:13

Tak, mo?e tak si? zdarzy?,?e soczewka b?dzie wadliwa, ja tak?e na tak? trafi?am, tylko przez w?asn? niewiedz? usi?owa?am si? do niej przyzwyczai?. Skutki tego nie by?y zbyt przyjemne, czasami nie ma co si? zastanawia? i lepiej wymieni? soczewk?, ni? leczy? p???niejsze skutki, dodam,?e na mojej soczewce nie by?o jakiegokolwiek znaku jej uszkodzenia, a nosz?c j? mia?am wra?enie,?e kolec wbija mi si? w oko. ?eby za?o?y? p???niej kolejn? - czeka?am miesi?c, a? oko wr??ci do poprzedniego stanu. Nie ma co oszcz?dza? na zdrowiu.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 22 kwietnia 2008, 19:31

To, ?e Ty nie widzisz zmian, nie znaczy, ?e ich nie ma. Je?li masz inne egzemplarze Optix??w, to spr??buj. Sprawd? przy okazji, czy mo?esz z?o?y? u sprzedawcy reklamacj? na wadliw? soczewk?, kt??r? rozpakowa?e? i nosi?e?.
  • Sarkasmz
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: Sarkasmz » 22 kwietnia 2008, 19:38

Bardzo dzi?kuje za dotychczasowe odpowiedzi. Mam inne egzemplarze optix??w, jutro za?o?? now? soczewk? a dzi? dam oku troch? wytchnienia i do ko?ca dnia pochodz? w okularach.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 22 kwietnia 2008, 19:59

M?dre wyj?cie, nie ma co si? m?czy? :)
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 22 kwietnia 2008, 20:36

To mo?e by? wadliwa soczewka, ALE to mog? by? wrastaj?ce naczynka i towarzysz?ce im ubytki nab?onka rog??wki. Wiem co? o tym, cierpia?em 6tyg w okularach przez to. K?ucie w lewym oku pod g??rn? soczewk? pojawi?o si? przy soczewkach acuvue oasys, ale ?e to sobie zbagatelizowa?em, nosi??m potem proclear, air optix N&D itd....k?ucie w lewym oku ci?gle by?o, a? poszed?em do okulisty i okaza?o si? ?e to w?a?nie niedotlenienie rog??wki=wrastanie naczynek=nietolerancja materia?u soczewki=ubytki=dyskomfort. Czasami za?o?ysz soczewke i myslisz ze jest wadliwa, no wlasnie niekoniecznie. Proponuje Ci sprawdzenie tej dolegliwo?ci u lekarza okulisty, bo mo?e sie okaza? ?e to co? powa?niejszego. Na takie k?ucie narzeka?a r??wnie? kobieta, kt??ra nosi?a acuvue jakie? a pani sprzedawczyni stwierdzi?a ?e to wska?nik 123 mo?e to powodowa?, pods?ucha?em w gabinecie gdzie kupowa?em kiedy? soczewki. BZDURA, to jest znak ?e co? si? dzieje z rog??wk?. Z jednej strony to tylko k?ucie, ale Ja wiem ?e to niesamowicie denerwuj?ce, a co wi?cej, moze byc niebezpieczne. Miej oczy pod kontrol?!
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 22 kwietnia 2008, 22:01

Ale Purevision nie k?uj?, to jest ciekawe.
ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1