ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1
Czy zostałem oszukany przez okulistę?
  • Martinus
    Forumowicz
    Forumowicz

Czy zostałem oszukany przez okulistę?

autor: Martinus » 15 marca 2008, 13:51

Hej

Dzisiaj mialem wizyt? prywatn? u okulistki.

Zap?aci?em 90 z? za wizyt? z zestawem starowym air optix. Otrzyma?em pude?ko par? soczewek 30 dniowych ale zauwa?y?em brak 5 jednodniowych, ktore powinny byc w komplecie. Czy?by okulistka wzie?a sobie 5 jednodniowym. Zadzwoni?em do niej i powiedzia?a ze z jednodniowymi zestaw jest drozszy ( jej rozumowanie jest moim zdaniem jakims absurdem ). Wizyta 90 z? z soczewkami bez tych jednodniowych w ma?ym miescie w jakim mieszkam wydaje sie droga .

Co o tym s?dzicie?

Martinus
    Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 13:33 przez Martinus, łącznie zmieniany 3 razy.
  • Awatar użytkownika
    armani
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: armani » 15 marca 2008, 21:17

Fakt, troche drogo. Ale skoro nie zapyta?e? wcze?niej okulistki co dostajesz w ramach wizyty, to trudno teraz m??wi? o jakimkolwiek oszustwie...
    \
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 15 marca 2008, 22:26

nie ustalone co jest w cenie badania, wiec ciezko abys oczekiwal tego co sobie wymysliles ;)
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 16 marca 2008, 13:43

Nie jest ?le. To by sugerowa?o np. ?e samo badanie kosztowa?o 50z?, a para soczewek 40z?. To w miar? normalna cena, nawet w ma?ym mie?cie.
  • katrinka
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: katrinka » 22 marca 2008, 22:55

Jasne, ?e Ci? oszukali ! Ja dosta?am identyczny zestaw startowy za 90 z? (w tym dobranie soczewek) i by?a tam para miesi?cznych air optix, 5 par Focus Dailes krople i p?yn.
    Ja bym si? k???ci?a :aniolek:
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 28 marca 2008, 20:11

A czy to jest jaki? oficjalny zestaw startowy Optix??w, kt??ry otrzymuj? klienci w ca?ym kraju? Je?li jest jaki? regulamin (np. na ich stronie internetowej), to bym si? pokusi?a na jego przytoczenie lekarzowi. Je?li zawarto?? startera ustala? salon optyczny, to tylko on decyduje o tym, co si? w nim znajduje. Warto popyta? wcze?niej, co wchodzi w koszt wizyty (ja p?aci?am za wszystko osobno, wysz?o ok.90z?).
  • katrinka
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: katrinka » 29 marca 2008, 23:01

u mnie wszytsko by?o w takim du?ym pude?ku ciba vision. Wi?c mniemam ?e zestaw jest oficjlany :tak:
ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1