ODPOWIEDZ Posty: 5 Strona 1 z 1
Nagłe pogorszenie wzroku
  • Awatar użytkownika
    DairectX
    Forumowicz
    Forumowicz

Nagłe pogorszenie wzroku

autor: DairectX » 08 marca 2008, 16:44

:papa:

M??j problem wygl?da mniej wi?cej tak

Mam wad? wzroku -3.00D na obydwa oczy, ale przez d?u?szy czas (oko?o roku) nie nosi?em w og??le okular??w (ma?o kto lubi nosi? okulary). Poza tym s?ysza?em kiedy?, ?e gdy nie nosi si? okular??w wzrok si? a? tak nie pogarsza. Jednak zauwa?y?em ?e cz?sto bola?a mnie g?owa, podejrzewam ?e by? to wynik nie skorygowanej wady i du?ego wysi?ku kt??ry nak?ada?em na swoje oczy.
    Postanowi?em zakupi? szk?a kontaktowe, jako ?e wyda?o mi si? to jedynym logicznym rozwi?zaniem. No i wszystko ok, z bliska widz? ju? dobrze bo z pocz?tku czu?em niewyra?ne widzenie z bli?y.

ALE :...:

Po trzech dniach noszenia zauwa?y?em ?e szk?a nie koryguj? ju? tak ostro?ci wzroku jak to czyni?y pierwszego dnia. Pierwszego dnia wszystko widzia?em prawie ?e idealnie wyra?nie. Niestety teraz nie widz? mniejszych liter, np tych z ksi??ek na p??lkach.
    Tak na oko wada mog?a pogorszy? mi si? nawet o ok 0,5D. Na szcz??cie nie boli mnie teraz g?owa.

Jak s?dzicie czy na prawd? pogorszy? mi si? wzrok czy oczy po prostu wesz?y w co? jakby "faz? rozkurczu" bo teraz ich ju? nie m?cz? tak du?? wad?. A wad? mia?em mierzon? wtedy gdy moje oczy by?y jeszcze w ostrym re?imie. I powinienem p??j?? jeszcze raz do okulisty by tym razem zmierzy? mi wad? gdy moje oczy kosztem b??lu g?owy nie s? na podwy?szonych obrotach??
    Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 13:34 przez DairectX, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 09 marca 2008, 09:50

Wszelkie "NAGLE" zmiany czy odczucia zmian powinny byc NATYCHMIAST konsultowane pod okiem specjalisty!
  • Awatar użytkownika
    DairectX
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: DairectX » 09 marca 2008, 13:05

OK, w?a?nie si? rejestruj?

Ale tak og??lnie co s?dzicie, mog? mie? racj? w tym co napisa?em bo na ?adne przykre dolegliwo?ci nie narzekam. Jak wr??c? od okulisty to b?dziemy mogli zweryfikowa? kto mia? racj?.

:devil:
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 09 marca 2008, 13:23

Pisa?em ju? kiedys na forum ze niedokorekcja jest zlym rozwiazaniem, w dzisiejszych warunkach pracy i zycia oko sie bardziej meczy czego skutkiem jest pogarszanie sie wady i inne schorzenia.
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 10 marca 2008, 00:27

DairectX pisze:Ale tak og??lnie co s?dzicie (...). Jak wr??c? od okulisty to b?dziemy mogli zweryfikowa? kto mia? racj?.
    Racj? ma ten, kto wysy?a Ci? do lekarza.
ODPOWIEDZ Posty: 5 Strona 1 z 1