autor: nel » 14 lutego 2008, 13:11
Po trzech latach noszenia okular??w zdecydowa?am si? na soczewki,zrobi?am badania u okulisty i tydzie? temu odebra?am moje soczewki.Optyk powiedzia? ?e najlepsze b?d? 3-miesi?czne i sprzeda? mi B&L Optima.Zak?ada?am je pierwszy raz 40 min i wszystko by?o OK.Jednak kiedy za?o?y?am je nast?pnego dnia czu?am jakby piasek pod powiekami.Zadzwoni?am do optyka,kt??ry stwierdzi? ?e podczas tak d?ugiego pierwszego zak?adania uszkodzi?am sobie b?on? na oku i kaza? je odstawi? na jaden dzie?.Zrobi?am dwa dni przerwy ale dalej by?o to samo,czu?am dyskomfort i mia?am ochot? ci?gle je pociera?,tak jakby co? wpad?o mi do oczu.Zn??w zadzwoni?am do optyka i stwierdzi? ?e mam suche oczy,kaza? kupi? krople.Kupi?am ale nie specjalnie pomog?o.Teraz stwierdzi? ?e mam soczewki zn??w odstawi? na 3 dni ?eby si? oczy "uspokoi?y".Nie wiem co mam zrobi?.Mo?e one s? ?le dobrane?Jak patrze na moje oko w soczewce to przy dolnej powiece nie widz? kraw?dzi soczewki a u g??ry jest jej nadmiar i nic nie pomaga ?ci?ganie jej w d??? bo powraca do g??ry.POMOCY!!!
Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 13:46 przez
nel, łącznie zmieniany 1 raz.