ale nie mozna mowic ze tak bedzie u kazdego. poza tym na noc
 ale nie mozna mowic ze tak bedzie u kazdego. poza tym na noc  !SCIAGAMY!!! soczewki. Jak dla mnie nie robienie tego to czyste lenistwo warto sie poswiecic dla zdrowia oczu. Nikt mi tu nie zaprzeczy ze spanie nawet w najlepszych najnowszych megawypasionych wysokotlenoprzepuszczalnych
!SCIAGAMY!!! soczewki. Jak dla mnie nie robienie tego to czyste lenistwo warto sie poswiecic dla zdrowia oczu. Nikt mi tu nie zaprzeczy ze spanie nawet w najlepszych najnowszych megawypasionych wysokotlenoprzepuszczalnych  itp etc soczewkach bedzie tak zdrowe jak spanie bez nich dlatego na milosc boska szanujcie oczy i nie spijcie w soczewkach kiedy tylko mozecie sciagajcie je oraz starajcie sie nie nosic ich dluzej niz 12h na dzien. uzywajcie ich na zmiane z okularami
 itp etc soczewkach bedzie tak zdrowe jak spanie bez nich dlatego na milosc boska szanujcie oczy i nie spijcie w soczewkach kiedy tylko mozecie sciagajcie je oraz starajcie sie nie nosic ich dluzej niz 12h na dzien. uzywajcie ich na zmiane z okularami  !
!

wiemnie dobierajcie sobie sami soczewek

w sensie: ca?? noc? Twoje problemy wynikn??y z tego, ?e spa?es w nich kilka godzin? Pytam, bo ci?gle mam obawy odno?nie tego czy moge sobie pozwoli? na kilkuminutowe drzemki...kupi?em sobie 3 pary acuvue oasys i nosi?em je dziennie p??ki nie zdarzy?o mi si? w nich przespa?, obudzi?em si? w strasznie czerwonych oczach[...]spijcie tylko w tych w ktorych mozna
 -o czym pisa?am ju? w innym temacie.
 -o czym pisa?am ju? w innym temacie.co?na milosc boska szanujcie oczy i nie spijcie w soczewkach kiedy tylko mozecie sciagajcie je oraz starajcie sie nie nosic ich dluzej niz 12h na dzien.
 zak?adam ~6 rano , ?ci?gam ~22 co daje w sumie 16 godzin...przecie? soczewki mi zapewniaj? dobre widzenie, jaki sens mia?oby ?ci?ganie ich o 18:00 -ca?y wiecz??r bez? bez sensu w moim przypadku...To jest niebezpieczne, je?li codziennie przekraczam znacznie to 12 h?
 zak?adam ~6 rano , ?ci?gam ~22 co daje w sumie 16 godzin...przecie? soczewki mi zapewniaj? dobre widzenie, jaki sens mia?oby ?ci?ganie ich o 18:00 -ca?y wiecz??r bez? bez sensu w moim przypadku...To jest niebezpieczne, je?li codziennie przekraczam znacznie to 12 h?uzywajcie ich na zmiane z okularami !
 jak cz?sto powinien mie? miejsce taki "odpoczynek od soczewek" ?
  jak cz?sto powinien mie? miejsce taki "odpoczynek od soczewek" ? wystarczy jak co drugi ?ikend bed? chodzi? bez soczewek czy raczej te przerwy powinny by? d?uzsze?
 wystarczy jak co drugi ?ikend bed? chodzi? bez soczewek czy raczej te przerwy powinny by? d?uzsze?

aa orientujesz si? mo?e czyBausch&Lomb jakie? hilafilcon B nadaj? si? do okazjonalnego spania czy nie?Powiem Ci, ze tez noszilem soczewki czasami od 5 rano do polnocy, i nie ma w tym nic nadzwyczajnego, taki tryb zycia. Ale!!!!- po pierwsze do takiego trybu noszenia soczewek trzeba miec je dobrej jakosci, zalecane do dluzszego noszenia!![...]jednak ja i tak polecam silikono-hydrozelowe

ooOdpoczynek od soczewek najlepiej robic sobie raz na tydzien, np w sobote albo nawet w ciagu tygodnia, jeden dzien bez, i juz, wtedy zakraplac sobie oczy kropelkami np visine ktore zmniejszaja obrzek i przekrwienie oczu.
 ta informacja mnie bardzo ucieszy?a !
 ta informacja mnie bardzo ucieszy?a !  jeden dzie? w tygodniu-idealnie
 jeden dzie? w tygodniu-idealnie

wtedy zakraplam, a teraz kiedy nie nosze soczewek to zakraplam visine 2 razy na dobe, max 3, wiecej sie nie powinno. natomiast aquify mozesz ile chcesz, ale nie warto przesadzac. Jesli nie masz obrzekow ani czerwonych oczu, to kup zwykle krople np. do pracy przy komputerze, no chociazby te aquify czy blink czy jakies inne. Krople to tez dobra sprawa z tego wzgledu, ze jak cos ci wpadnie do oka, i czasami tak wpadnie ze trzeba wyciagnac soczewke, to mozna wyciagnac przemyc kropelkami i wlozyc(kroplami do soczewek!!), i nie trzeba nosci plynu, ale oczywiscie tylko przemyc, a nie przetrzymywac soczewki w kroplach, zresta o tym juz bylo na forum
 wtedy zakraplam, a teraz kiedy nie nosze soczewek to zakraplam visine 2 razy na dobe, max 3, wiecej sie nie powinno. natomiast aquify mozesz ile chcesz, ale nie warto przesadzac. Jesli nie masz obrzekow ani czerwonych oczu, to kup zwykle krople np. do pracy przy komputerze, no chociazby te aquify czy blink czy jakies inne. Krople to tez dobra sprawa z tego wzgledu, ze jak cos ci wpadnie do oka, i czasami tak wpadnie ze trzeba wyciagnac soczewke, to mozna wyciagnac przemyc kropelkami i wlozyc(kroplami do soczewek!!), i nie trzeba nosci plynu, ale oczywiscie tylko przemyc, a nie przetrzymywac soczewki w kroplach, zresta o tym juz bylo na forum  niestety sam jestem studentem i wiem jak to wyglada
 niestety sam jestem studentem i wiem jak to wyglada 

a ile mo?na nosi? Acuvue Oasys? Ja nosze tak po 13, 14h na dobe, ale mo?e moge d?u?ej nosi???zaakochany pisze:Powiem Ci, ze tez noszilem soczewki czasami od 5 rano do polnocy, i nie ma w tym nic nadzwyczajnego, taki tryb zycia. Ale!!!!- po pierwsze do takiego trybu noszenia soczewek trzeba miec je dobrej jakosci, zalecane do dluzszego noszenia!! Zadna optima czy eye eye bioxy nie wchodz? w gre, z hydrozelowych np. proclear albo wszystkie jednodniowe mozna nosic nawet 18h na dobe

uwielbiam takie pytaniajulik2k pisze:a ile mo?na nosi?

Kierowcy je?d??cy 50 km/godz te? maj? st?uczki i wpadki, ale 100 razy rzadziej ni? tzw. "road masterzy". Ka?dy kierowca wie te?, jak wa?ny jest dobry mechanik i dok?adny przegl?d wozu, nawet je?li samochodowi "nic nie dolega".
 Kierowcy je?d??cy 50 km/godz te? maj? st?uczki i wpadki, ale 100 razy rzadziej ni? tzw. "road masterzy". Ka?dy kierowca wie te?, jak wa?ny jest dobry mechanik i dok?adny przegl?d wozu, nawet je?li samochodowi "nic nie dolega". Wada: niezbyt nadaj? si? na rog??wki z du?ymi promieniami krzywizny. 95% opinii, z kt??rymi spotka?em si? na wizytach kontrolnych moich Pacjent??w, jest bardzo dobrych: "?adnego dyskomfortu", "wszystko ok", "nosz? po 16 godzin i czuj? si? dobrze".
 Wada: niezbyt nadaj? si? na rog??wki z du?ymi promieniami krzywizny. 95% opinii, z kt??rymi spotka?em si? na wizytach kontrolnych moich Pacjent??w, jest bardzo dobrych: "?adnego dyskomfortu", "wszystko ok", "nosz? po 16 godzin i czuj? si? dobrze".   W przypadku tradycyjnych hydro?eli takich doskona?ych opinii jest 40-50%, pozosta?e to opinie takie jak: "po kilku godzinach czuj? soczewki na oczach, najch?tniej bym je zdj??a"-szczeg??lnie w?r??d pocz?tkuj?cych u?ytkownik??w.
 W przypadku tradycyjnych hydro?eli takich doskona?ych opinii jest 40-50%, pozosta?e to opinie takie jak: "po kilku godzinach czuj? soczewki na oczach, najch?tniej bym je zdj??a"-szczeg??lnie w?r??d pocz?tkuj?cych u?ytkownik??w.
chyba "powik?ania". No to zdanie przekona?o mnie ?eby zmieni? soczewki. Narazie wszystko jest ok, ale po co ryzykowa?...Arturk pisze:Co do Oasys to na forach zagranicznych s? nieko?cz?ce si? tematy m??wi?ce ?e te szk?a podrazniaj? oczy , i powoduj? powa?niejsze uwik?ania.

Julik jak dla Ciebie s? dobre to nie ma co zmienia?. Po to produkuje si? soczewki wysokouwodnione i nisko, bardzo miekkie i sztywniejsze ?eby ka?dy wybra? co? dla siebie.No to zdanie przekona?o mnie ?eby zmieni? soczewki. Narazie wszystko jest ok, ale po co ryzykowa?...
szkoda ze tak malo gabinetow tego przestrzegaSetgar pisze:najlepiej przygotowanego teoretycznie, czyli po minimum 2-3 kursach z kontaktologii

swieta prawda nie ma czegos takiego jak uniwersalne soczewkiSetgar pisze:Soczewki fajnie wygl?daj?ce na folderze reklamowym wcale nie musz? by? dobre dla mnie.
Setgar pisze:Po pierwsze soczewki staj? si? do?? popularne, wi?c pojawia si? relatywnie wi?cej opinii, w tym i niepochlebnych.

nie kazdy okulista dobiera soczewki i nie kazdy sie ima tego zajecia.woozie pisze:szkoda ze tak malo gabinetow tego przestrzega
 I sie ludzie dziwia ze trafia do kogos kto wypytuje, jakie soczewki nosil, czy mial dobor i uslyszy odpowiedz "nikt mnie o takie rzeczy nigdy nie pytal"
 I sie ludzie dziwia ze trafia do kogos kto wypytuje, jakie soczewki nosil, czy mial dobor i uslyszy odpowiedz "nikt mnie o takie rzeczy nigdy nie pytal"  

Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }