Witam
Nosz? soczewki ok. 4 miesi?cy (przez 4 m-ce iWear), a poniewa? mi si? sko?czy?y, postanowi?am wypr??bowa? jakie? inne i dzisiaj za?o?y?am nowe, ale ju? innej firmy (Bausch&Lomb). Nie zna?am tej marki, ale babka (pani optyk) zachwala?a je, wzi??am i s? beznadziejne...

Po piewsze - straszny dyskomfort noszenia, sucho, niewyra?nie, itd. (iWear by?y 100razy lepsze), po drugie - przesuwaj? si?, lataj?, ?lizgaj?, itd. Czy to mo?liwe, ?e soczewki innych firm nie r???ni?ce si? parametrami b?d? inne?? Np. innej wielko?ci?? Te B&L przesuwaj? si?, lataj? mi po oczach przy ka?dym mrugni?ciu. Poza tym, s? przynajmniej o 1mm kr??tsze, je?li chodzi o ?rednic? - i zauwa?y?am to nie tylko ja, bo strasznie si? to rzuca w oczy

/ Ponadto kobieta u optyka powiedzia?a, ?e nie s? wa?ne parametry, wa?na jest wg niej tylko wada

/ Czy rzeczywi?cie mog? nosi? wszystkie soczewki, byle tylko wada si? zgadza?a?? Nie bardzo mnie przekona?a, ale to przecie? ona jest optykiem...

No i przez to, ?e J&J by?y jakie? inne - nie moje parametry, to wzi??am te Bauscha, no bo naprawd? nie chce mi si? wierzy?, ?eby zb?dna by?a informacja o ?rednicy i krzywi?nie

/ Hmm, no bo moje obecne soczewki s? jakby za lu?ne, a paraetry wzi??am takie, jakie mia?am poprzednio. A! I okulistka (w pewnej dużej sieci) nie dobiera?a mi chyba ?adnych krzywizn i ?rednic - tylko moc.. Tak przynamniej mi si? wydawa?o... :> Ach! I ostatnia sprawa - czy soczewka mo?e si? "odbi?" albo "odcisn??" na oku??? Ja mam takie jakby wypuk?e oko, w?a?nie w miejscu noszenia soczewki - wcze?niej tego nie mia?am - dopiero, gdy zacz??am nosi? soczewki

No i to by by?o na tyle - wybaczcie ilo??

Z g??ry dzi?kuj? za odpowied?

Pozdrawiam serdecznie