ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
Hyabac bezpośrednio na soczewki?
  • Awatar użytkownika
    X-ska
    Przyjaciel
    Przyjaciel

Hyabac bezpośrednio na soczewki?

autor: X-ska » 18 grudnia 2007, 13:51

Hej!
    Pilna sprawa!
    1. Mo?na zakrapla? Hyabac bezpo?rednio na soczewki?
    \/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/
    Ok! odnalaz?am ulotk?! :) Pisze, ?e mo?na zakrapla?, tak cz?sto, jak si? podoba.
    \/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/

Odda?am okulary do naprawy na 3 dni, i musz? chodzi? w jednodni??wkach. A czuj? ca?y czas dyskomfort.

2. Czy je?eli ?le mi si? chodzi w PureVision i innych soczewkach Bausha oraz w J&J 1-dayAcuve MOIST, to s? dla mnie wog??le szanse na to, ?e jak spr??buj? jakie? inne soczewki, to b?dzie dobrze?
    Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 13:53 przez X-ska, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    armani
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: armani » 18 grudnia 2007, 17:00

No tak o ile dyskomfort nie jest spowodowany reakcj? obronn? oka na soczewk?... wiesz, ka?da soczewka jest inna :) PureVision nale?a raczej do sztywnych soczewek a J&J mog? szybciej wysycha? (takie s? opinie)... spr??buj czego? od Ciby - np. ich jednodni??wek Dailies - podobno s? delikatniejsze...
    \
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 18 grudnia 2007, 17:13

polecam cibe, chociaz ona ma posiada soczewki podobnej struktur? do pure vision jesli chodzi o rodzine air optix, focus moga byc dobre. Ja osobiscie polecam cooper vision, coprawda biofinitow nie ma jeszcze w Polsce, chociaz mozesz spytac o nie swojego okuliste, za to proclear compatibles sa dostepne w POlsce od dawna i sa chwalone przez wielu, ktorych dotknal problem suchego oka. IDz do okulisty i spytaj o proclear compatibles, jesli chodzi o acuvue to wszystkie wysychaja, ja tez nosilem te jednodniowki i wysychaly tak samo jak oasys,tyle ze w nich chodzilem 1 dzien.....
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • Awatar użytkownika
    woozie
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: woozie » 18 grudnia 2007, 17:48

no jesli mowimy o sztywnosci to ciba night and day raczej dobre nie bede imo sa podobne do purevision. oasys sa za to delikatne proclear juz mniej.
    Obrazek

And while women harbour the Austenesque notion that men find kindness, a good heart and a sense of humour important when looking for a spouse, the fact is that what we really want is tits like the Alps, legs like the Silk Road and a face like Kiera Knightley's.

Jeremy Clarkson
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1