ODPOWIEDZ Posty: 5 Strona 1 z 1
dziwne uczucie 2
  • Volke21

dziwne uczucie 2

autor: Volke21 » 24 listopada 2007, 14:22

Nosze soczewki od 3 lat, dobrane przez specjalist?, zero problem??w wczesniej. ostatnio za?o?y?am soczewki po kilku tygodniach noszenia okular??w i zauwa?y?am ?e cos jest nie tak z lewym okiem. Kiedy mrugam soczewka dopiero po chwili wraca na miajce, tzn. "w?druje za powieka" i po chwili dopiero opada na swoje miejsce. Poza tym czuje lekkie drapanie. Drugie oko, tak jak do tej pory, idealnie. Zacz??am zakraplac oko ale nie wiem czy to pomo?e. O co chodzi?
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 24 listopada 2007, 22:20

ja mam to samo jesli chodzi o lewe oko, mam je bardziej suche, a wykonczylem je sobie po oasysach, podraznil mnie podobno napis 123, ale to jest mozliwe bo okulistka mi mowila ze pare osob sie skarzylo na bolesci w gornej powiece, dzisiaj juz to przeszlo, mysle ze poprostu musi sie oko znow przyzwyczaic do soczewki, albo jest tez mozliwosc ze masz wadliw? soczewke, obejrzyj ja dokladnie pod swiatlo, choc usterki sie nie da zobaczyc to moze tam cos masz. oko jednak gdy si? codziennie nosi soczewki jest troszke inne, i jak sie nie nosi przez jakis czas to sie "rozleniwia", czyli lekko odksztalca i soczewki ktore byly idealne moga troche uwierac, ale to przechodzi po pewnym okresie czasu, jak nie przejdzie to sie zglos to okulisty, a narazie polecam zakraplanie i porz?dne obejrzenie i 'wyszorowanie" :mrgreen: soczewki plynem i palcem.
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 24 listopada 2007, 22:25

zaakochany pisze:podobno napis 123, ale to jest mozliwe bo okulistka mi mowila ze pare osob sie skarzylo na bolesci w gornej powiece,
    ale przeciez soczewki sferyczne Oasys nie maja 'balansu' (jak toryczne) wiec napis strony soczewki roznie sie uklada, nie zawsze na dole/gorze soczewki
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 25 listopada 2007, 00:18

wiem, okulistka mi to t?umaczy?a, ale mi podra?ni?o akurat powieke g??rn?, innemu podra?ni?o by rog??wke, to zale?y. Ale jednak to by? chyba ten napis, no bo mia?bym 3 wadliwe soczewki i to akurat na lewym oku??!!?!? w?tpie, zadne soczewki johnson and johnson mi nie odpowiada?y, co to za nawilzenie, jesli po 2h oko jest suche, w dodatku w oasys po drzemce 2h oczy s? czerwone jak buraki, powinni zakaza? w nich spa?!!
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • Wicko
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: Wicko » 25 listopada 2007, 11:55

Rzeczywi?cie, po za?o?eniu pierwszy raz soczewek prosto z pojemniczka (dosta?em pr??bne) oko mia?em wprost mokre, po kilku godzinach zacz??em jednak odczuwa? troszeczke wi?kszy dyskomfort. M??wi? o Oasys ;)
ODPOWIEDZ Posty: 5 Strona 1 z 1