No i tu si? mylisz. Ja mam wad? ?redni? i jestem dowodem na to ?e da si? nosi? soczewki nie maj?c okular??w. Tzn okulary jakie? stare gdzies mam na dnie szuflady ale nie u?ywam ich ju? od dawna bo i tak s? za s?abe jak dla mnie.kasiulka1201 pisze:Powiem tak nie da sie nosi? soczewek nie maj?c okular??w.I tak je musisz kupi?.Nie zale?nie czy masz ma?? wad? czy wi?ksz?.Ale najpierw radzi?abym przyzwyczai? si? do okular??w a potem przerzuci? na soczewki.
Mam nadzieje, ze kontrolujesz swoje oko u specjalisty? A nie wypowiadasz sie tak, bo nic nie bylo. To ze nic nie czuc nie oznacza ze cos sie nie dzieje. Dlatego wazne sa regularne kontrole. Poszukaj na forum np o wrastajacych naczynkach, ktore zazwyczaj dokuczaja osobom ktore non-stop korzystaja z soczewek nie dajacym oczom odpoczac - w przeciagu dluzszego okresu czasu. Przyczyn oczywiscie jest wiecej. Ale pisze o tym abys mial swiadomosc tego, ze pewnych rzeczy nie widac 'golym okiem' i nie czuc.Ja pisze:Okulary nie s? mi ju? do niczego potrzebne, bo nie zdarzy?o mi si? jeszcze w ?yciu mie? stanu chorobowego czy zapalnego oka.
Tak wi?c mo?na si? obej?? bez okular??w na samych soczewkach
No to mnie nastraszy?e? teraz. Nosz? soczewki od roku i nic mi nigdy nie dolega?o, wi?c nie by?em na badaniu kontrolnym od tego czasu, bo nie jestem typem hipochondryka, raczej jest ze mnie taki troche kamikadzeLEMUR pisze:wrastajacych naczynkach
nie to mialem na celu, ale podniesienie swiadomosci, ze wiele zmian zachodzi w oku, ktorych po prostu nie czujemy i nie widzimyJa pisze:No to mnie nastraszy?e? teraz.
nie na tym ma to polegac, ze 'biegaja' tylko hipochondrycy. Jednak Polacy maja to do siebie, ze ida do specjalisty kiedy cos boli a i tez nie zawsze. Duza czesc chorob i dolegliwosci oka przebiega bezobjawowo z Twojego punktu widzenia.Ja pisze:bo nie jestem typem hipochondryka
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }