ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1
Jakie soczewki
  • Regand

Jakie soczewki

autor: Regand » 07 listopada 2007, 10:05

witam!

Nosze soczewki juz od kilku lat i zawsze byly to soczewki firmy J&J. W tej chwili sa to Acuvue Advance. Rozmiar 8.3 jezeli to ma jakies znaczenie .. ;)
    Od zawsze mi to troche przeszkadzalo ale teraz postanowilem cos z tym zrobic a mianowicie przy prowadzeniu samochodu jak sie sciemnia lub w nocy w momencie gdy z naprzeciwka zbliza sie samochod na swiatlach to obraz jednak nie jest za bardzo "wyrazny". Szczegolnie jezeli musze ocenic odleglosc w jakiej sie ten samochod znajduje...
    Czy ktos moze powiedziec czy tak juz z soczewkami jest albo moze mi jakis konkretny inny "model" zaproponowac.. ? Napisze tylko jeszcze ze moc soczewek jest napewno ok. Chodzi wylacznie o te dziwne refleksy swietlne... jezeli wiecie o czym mowie ;)

--

Troszke sobie doczytalem...
    Czy EYEYE Bioxy asferyczne, beda rozwiazaniem mojego problemu? Sa to dobre soczewki..?
  • aniula
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: aniula » 14 listopada 2007, 13:17

Czy Eyeye b?d? dla Ciebie dobre? trudno powiedzie?, musisz sam wypr??bowa?. By?o na forum ju? o tym, przy soczewkach niestety czasem takie efekty w nocy wyst?puj?. viewtopic.php?p=3247&highlight=#3247
ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1