ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1
Zatyczki FORM FIT - ktoś stosuje?
  • jtd
    Forumowicz
    Forumowicz

Zatyczki FORM FIT - ktoś stosuje?

autor: jtd » 03 listopada 2007, 10:12

Mam problem z suchoscia lewego oka, musze czesto lac tam kropelki. Naczytalem sie w internecie troche o tym i juz wiem, ze jest na to sposob, a mianowicie zatyczki FORM FIT. Blokuja one odplyw lez do kanalikow przynosowych, przez co oko jest caly czas mokre i nie trzeba lac kropelek juz. Do tego jest to podobno calkowicie bezpieczne i latwo to potem usunac, jesli sie komus nie spodoba. Wiec pelen nadzei ide do okulisty, przedstawiam sprawe zatyczek FORM FIT. Ku mojemu zdziwieniu okulista mowi, ze nie moge tego sobie zalozyc, bo jest to dla osob powyzej 60 roku zycia SIC! :> Do tego jest to w szczegolnosci przeznaczone dla kobiet przechodzacych terapie hormonalna... To ja sobie mysle "przeciez w internecie pisze, ze jest to dla kazdego". Ale co tam, nie kloce sie i ide do domu. Czy probowac isc do innego okulisty? A moze rzeczywiscie, ja tego nie moge miec...
    Ostatnio zmieniony 26 lutego 2009, 19:06 przez jtd, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 03 listopada 2007, 15:05

jtd... tego typu kwestie zawsze maja dwie strony.

To ze pisze ze dla kazdego - to moze znaczyc ze firma po prostu chce to sprzedac jak najwiekszej liczbie klientow.

To ze specjalista mowi - nie dla Ciebie (oczywiscie po badaniu) to moze faktycznie nie mozesz, albo.. specjalista tego nigdy nie aplikowal i boi sie podjac ryzyko aplikacji, a nie chcial sie przyznac, albo nie ma do tego dostepu.

Ja tego tematu bardzo dobrze nie znam, wiec w tej kwestii Ci nie pomoge, zaglebie go i jak sie czegos konkretniejszego wiecej dowiem - napisze.

Z tego co wiem to przewaznie aplikuja to w jakichs nzozach (klinikach), ktore zajmuja sie szerzej okulistyka, anizeli tylko badnia wzroku

Natomiast nie aplikowalbym bez opieki specjalisty.
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez optometrysta.pl, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    woozie
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: woozie » 03 listopada 2007, 17:37

ja o tym nie slyszalem i chetnie sie czegos dowiem wiec panowie jesli bedzie jakies info nowe to piszcie :)
    Obrazek

And while women harbour the Austenesque notion that men find kindness, a good heart and a sense of humour important when looking for a spouse, the fact is that what we really want is tits like the Alps, legs like the Silk Road and a face like Kiera Knightley's.

Jeremy Clarkson
ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1