powazne, nie powazne... zalezy od stopnia i glebokosci.armani pisze:a to co? powa?nego czy raczej dosy? pospolite zjawisko
obie to hydrozele jezeli chcesz cos lepszego z Bauscha to polecam Purevisiondamfear pisze:Jeszcze jedno- jak maj? si? do siebie soczewki Soflens 66 i Soflens 38 (czyli Optimy FW)? Te pierwsze s? hydro?elowe, a te drugie?
Ta jest 3miesi?czna, 66 to jednomiesi?cznawoozie pisze:38 to w sumie tez miesieczna soczewka
to nie lepiej jednodniowe ?Zdecydowa?em si? na soczewki 3miesi?czne Soflens38, bo sporadycznie je zak?adam (2, g??ra 3 razy w tygodniu);
Ale to mozna sprawdzic podczas wizyt kontrolnych i jezeli uzywa sie soczewek z glowa! Jak przenosicie soczewki, nie dbacie odpowiednio o higiene itp, itd... to wszystko przyczynia sie do roznych powiklan... ktorych golym okiem nie widac i nie czuc jako dyskomfort.Debian pisze:je?li b?dzie si? pog??bia? to dojdzie do warstwy kt??ra si? nie odbudowuje. To zapewne oznacza koniec z soczewkami o ile nie co? du?o gorszego jeszcze.
Chyba nie powiecie ?e producenci s? a? tak lekkomy?lni i nieodpowiedzialniDebian pisze:Soflens 38 jest sprzedawana jako trzymiesi?czna tylko w naszym cudownym kraju i nigdzie wi?cej.
Bra?em je pod uwag?, ale wysz?o mi ?e taniej b?dzie u?ywa? 3miesi?czneto nie lepiej jednodniowe ?
Mnie ciekawi to, w jakim stopniu do ewentualnych powik?a? mo?e przyczyni? si? u?ywanie "niew?a?ciwego" p?ynu do konkretnych soczewek (tabela ze strony /[spam])?Debian napisa?/a:
je?li b?dzie si? pog??bia? to dojdzie do warstwy kt??ra si? nie odbudowuje. To zapewne oznacza koniec z soczewkami o ile nie co? du?o gorszego jeszcze.
Ale to mozna sprawdzic podczas wizyt kontrolnych i jezeli uzywa sie soczewek z glowa! Jak przenosicie soczewki, nie dbacie odpowiednio o higiene itp, itd... to wszystko przyczynia sie do roznych powiklan... ktorych golym okiem nie widac i nie czuc jako dyskomfort.
tu nie chodzi o producentow tylko o osoby zatwierdzajace te soczewki na polskim rynku.damfear pisze:Chyba nie powiecie ?e producenci s? a? tak lekkomy?lni i nieodpowiedzialni![]()
![]()
wez tez pod uwage co bedzie "zdrowiej"damfear pisze:Bra?em je pod uwag?, ale wysz?o mi ?e taniej b?dzie u?ywa? 3miesi?czne
to nie jest takie proste wskazac ktore konkretnie powiklania moga wystapic. Kazdy moze inaczej zareagowac, bo kazde oko jest innedamfear pisze:Mnie ciekawi to, w jakim stopniu do ewentualnych powik?a? mo?e przyczyni? si? u?ywanie "niew?a?ciwego" p?ynu do konkretnych soczewek (tabela ze strony /[spam])?
Teraz bym si? na takie zdecydowa?, ale zapas 3 miesi?cznych starczy na p??? rokuaniula pisze:chyba najlepsze b?d? soczewki jednodniowe
Jak s?oneczkoczy teraz jasne?
To o czym mowa jest w tym temacie! Czyli je?li tw??j p?yn b?dzie niekompatybilny z soczewkami to zrobi? Ci si? ubytki. Mi si? zrobi?y, zmieni?em p?yn i czuje ?e ju? jest lepiej.Mnie ciekawi to, w jakim stopniu do ewentualnych powik?a? mo?e przyczyni? si? u?ywanie "niew?a?ciwego" p?ynu do konkretnych soczewek
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }