randall5 pisze:M??j Promie? krzywizny to 8,3 - niestety ci??ko znale?? soczewki o takim promieniu krzywizny, a sprzedawca zapewni? mnie, i? te, kt??re kupi?em o promieniu 8,4 s? stosowane zamiennie do 8,3 i powinny by? ok.
to juz bylo 1000 razy SAMA KRZYWIZNA TO NIE WSZYSTKO

Nie zapominajcie o srednicy

poza tym inny material soczewki tez wplywa na dopasowanie soczewki dlatego niektore sa oferowane w jednej uniwersalnej krzywiznie
randall5 pisze:Powinienem wybra? si? do okulisty w celu sprawdzenia jak soczewki le?? na oku
Wiem ze ci szkoda kasy ale bylo be dobrze sprawdzic ruchomosc soczewki na oku
randall5 pisze:w?a?nie tu pojawia si? problem, gdy? to by?o moje pierwsze do?wiadczenie z soczewkami, nie wiedzia?em na co nale?y zwr??ci? uwag?, okulista wymierzy? i za?o?y? mi soczewki i kaza? p?aci? oko?o 160 z?,
przykro mi ze trafiles na takiego kolesia to juz jest chamstwo w wiekszosci gabinetow pierwsze soczewki dostaje sie po badaniu i dopasowaniu gratis (czesto rowniez z darmowym 60 ml plynem) srednio wychodzi 50 zl za badanie +soczewki probne +60 ml plyn
randall5 pisze:za sam? wizyt? policzy? 60z? a reszta to koszt soczewki i p?yn (straszna mar?a),
soczewki by?y miesi?czne
to juz nie mam slow na to zdzierstwo