no to cos dziwne conajmniej. Na kazdym wyniku badania powinna znalesc sie pieczec i podpis.zebra pisze:Posz?am zam??wi? okulary, w zakladzie zwr??cono mi uwag?, ze na recepcie nie ma ani nazwiska zlecaj?cego, ani firmy, ani ?adnej pieczatki, tylko podpis inicja?ami.
Nie prawda jest ze powinno byc porazenie akomodacji przy kazdym badaniu!!! Stosuje sie je przewaznie u dzieci oraz przy badaniu dna oka!zebra pisze:Dzi? dowiedzialam si?, ?e astygmatyzm po raz pierwszy badany powinien byc po pora?eniu wzroku. U mnie tego nie by?o, tylko badanie na przy??dzie optycznym "na ?ywca". Wyczyta?am tez ?e optometrysta w razie zdiagnozowania zmian powinien odes?ac do okulisty.
takie sytuacje zdarzaja sie w kazdym zawodzie.zebra pisze: Nie by?o mozliwo?ci rozmawy z kobiet?, bo ona poprostu si? obrazi?a i na pytania odpowiada?a"widzia?a pani badanie, prosz? sobie samej odpowiedzie?".
Podalem, skorzystalas, nie wyszlo...zebra pisze:Mnie nie chodzi o diagnoz? ale o "plan dzia?ania"
zebra pisze:No i jeszcze zeby kto? sie po?ali? nade mna
Nie. Ale jak napisalem wczesniej - komfort. Czasami po zmienie soczewek na okulary moze dochodzic do niewielkiego dyskomfortu. Ale jezeli obie rzeczy dobrane sa OK, to wystepuje on krotko, a niektorzy wogole tego nie zauwazaja.zebra pisze:Czy noszenie okular??w cylindrycznych nie b?dzie kolidowa?o z p???niejszym ew. zast?pieniem kontaktami sferycznymi? Czy nie wykluczy to definitywnie takiej mo?liwo?ci?
Rada na to jest w miare czeste wizyty kontrolne u specjalisty.... polecam wizyte kontrolna przynajmniej RAZ NA ROK, maksymalnie co dwa lata.zebra pisze:Ju? nie pamieta?am ?e takmo?e wygl?da? ?wiat
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }