Nie niewa?ne jak? masz wade.hehe jakby to zale?a?o od wady wzroku to jap?aci?a bym dwa razy wi?cej od ciebiexyz_p pisze:a czy cena soczewek zalezy od wady wzroku?
To zale?y czy wybierzesz soczewki miesi?czne czy jednodniowe czy 3 miesi?czne.Ja nosze dwutygodniowe.xyz_p pisze:hm. mam cylindry i wade na jedno oko nawet -5, drugie mniej. Ile moge orientacyjnie zaplacic za soczewki? narazie kupie je normalnie w sklepie, tam gdzie bede robic badanie ale potem to bede sie zaopatrzac chyba na [spam]....
to takie jasne i oczywiste nie jest. Oczywi?cie je?eli musisz zakupi? tylko soczewki sferyczne czyli tylko do kr??tkowzroczno?ci lub tylko nadzwroczno?ci to zap?acisz mniej ni? za soczewki gdzie b?dzie soczewka sferyczna+toryczna czyli dla astygmatyk??w. Zazwyczaj soczewki toryczne czyli dla tych co poza zwyczajowym np. -5 maj? dodatek w postaci danego cylindra np. -1.25 czyli pro?ciej m??wi?c maj? dwie wady na jednym oku.kasiulka1201 pisze:Nie niewa?ne jak? masz wade.hehe jakby to zale?a?o od wady wzroku to ja p?aci?a bym dwa razy wi?cej od ciebie
Szanse 50:50. Zale?y od sklepu, zale?y od zaopatrzenia tego? sklepu, zale?y od z?o?ono?ci Twej wady, zale?y od stanu bie??cego zaopatrzenia, zale?y od stanu zaopatrzenia w dany produkt w magazynie firmowym itd. itp. Zazwyczaj osoby z niewielk? prost? wad? maj? soczewki zaraz po wyj?ciu z salonu/sklepu. Natomiast osoby z r???nymi "odchy?ami od normy" musz? ciut poczeka? np. ja z wad? -6 na oba oczka i cylindrem -1,25 i -1,75 musia?am na wyprodukowanie soczewek Bausch&Lomb 66 soflens toric czeka? 6-8 tygodni. Sporo czasu. Widocznie w momencie z?o?enia zam??wienia moich soczewek nie by?o ani w salonie, ani w magazynie tego? salonu, ani w magazynie producenta. ?ycz? ci jak najlepiej by? soczewki otrzyma?a od razu.xyz_p pisze:i jeszcez jedno... czy moge meic pewnosc ze dostane zaraz po badaniu te soczewki ktorew beda mi potrzebne?
ze w sklepie s? akurat te?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }