nie... nie szkodzi. Nie moze. Jezeli by szkodzil napewno taka soczewka nie zostala by wypuszczona przez producenta a i przez federacje zajmujaca sie dopuszczaniem soczewek do uzytku.koszusek pisze:czy ten kolor chwilowo przes?aniaj?cy oczy nie szkodzi? Czy nie psuje wzroku?
prosze wybierajac soczewki kolorowe nie kierowac sie ulotka... bo na takiej ulotce nikt nie wie jaki jest kolor modelki ktora ma zalozone soczewki kolorowekoszusek pisze:a soczewki kupi?am zielone i niestety moje oczy nie wygl?daj? tak jak chcia?am. My?la?am, ?e b?d? ja?niejsze, a przez ten m??j naturalny br?z s? ciemnozielone
koszusek pisze:Olivier a jaki masz kolor soczewek? I jakie masz naturalne? Jeste? zadowolony z tych soczewek?
zdecydowanie okulary...anetapp pisze:si? zastanawiam tak czy jak b?d? nosic je przez kilka godzin to potem mog? za?o?y? normalne soczewki czy lepiej okulary?
masz zupe?n? racje, ale ja znam takie przypadki. Jedna babka z mojej klasy zam??wi?a sobie soczewki na 3 miesi?ce z g??ry (bo kolor kt??ry chcia?a by? dost?pny tylko w 6-pakach) i nosi?a je ca?y, ca?y czas w szkole. W ko?cu, chyba po pierwszym miesi?cu j? oczy zacze?y bole?, ale to ju? jej sprawaMalla pisze:nie warto dla pr???no?ci robi? tego swoim oczom.
jak wiadomo- kolorowe soczewki przepuszczaj mniej tlenu ni? zwyk?e. Nie moge powiedzie? czy s? wygodniejsze, bo nigdy jeszcze nie nosi?am ale z tego co widze to jak za d?ugo nosisz, masz na oczach, kolorowe szkie?ka to oczy bol? itp.anetapp pisze:czy s? mo?e mniej wygodne?
mozliwe ze jest to spowodowane kiepskim nawilzaniem. sprobuj kropli typu Aquafy czy Blinkanetapp pisze:No i nie wiem o co chodzi, ?renica jest niby w tym przezroczystym k???eczku, a i tak widz? jak za mg??.
prawdopodobnie to jest powodem tej mgly. soczewka jest zle dopasowana za luzna i w zwiazku z tym co chwile sie lekko przemieszcza powodujac niewyrazne widzenie.anetapp pisze:Soczewka jest troch? wi?ksza ni? normalne optixy, ale my?la?am,?e to w niczym nie przeszkadza(tym bardziej, ?e nie mo?na zam??wi? innych)
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 1 gość
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }