wiemLEMUR pisze: ps. To o czym wspomniales dotyczy soczewek J&J (Advanced i Oasys) ktore sa przeznaczeniem na 2tygodnie, soczewki firmy Ciba Vision (Air Optix, AirOptix Night&Day) sa dopuszczone jako miesieczne
tez jestem ZA wprawdzie nie uzywam N&D ale nawet gdyby i tak bym je sciagal na nocLEMUR pisze:My zalecamy w ten sposob, ze jezeli mozesz je sciagnac na noc - to je sciagnij.
zapytam jak Soleil masz mnie za blondynaLEMUR pisze:ps. To o czym wspomniales dotyczy soczewek J&J (Advanced i Oasys) ktore sa przeznaczeniem na 2tygodnie, soczewki firmy Ciba Vision (Air Optix, AirOptix Night&Day) sa dopuszczone jako miesieczne.
rozumiemLEMUR pisze:Wyobraz sobie ze sa ludzie ktorzy maja np. 24h tryb pracy i pozniej 24h wolne (kolejarze, ochroniarze i inne zawody) wtedy ciezko sciagnac soczewke, przemyc i zalozyc. Czasami ktos chce "zapomniec" przez miesiac o soczewkach. I wiele innych sytuacji zyciowych, ktore dla Ciebie teraz sa bezsensowne i tylko przedstawione jako "drozsze"
i o to mi chodzilo dziekiLEMUR pisze:Tak stosujac te N&D w trybie 8-10h po miesiacu trzeba wymienic na nowe.
To nie sa "zasady" tylko przypadki, przypadki ktore sa stosowane indywidualnie a nie dla wszystkich. Dotyczy to tylko soczewek J&J.woozie pisze:po prostu bylem ciekawy czy podobne zasady dzialaja z N&D
po avatarze mozna tak sadzicwoozie pisze:zapytam jak Soleil masz mnie za blondyna
no rozumiemwoozie pisze:mi po prostu chodzilo o standardowe uzywanie soczewek 7 dni w tyg po jakies 8-10 h na dzien
Nie bylo innego oka na coopervisionLEMUR pisze:po avatarze mozna tak sadzic
Nie no ja cie rozumiem tyle ze mna kierowala czysta ciekawosc nic wiecej ja tam mam swoje miesieczne porclear nosze sobie miesiac i dobrze mi takLEMUR pisze:W kazdym razie ja bede to powtarzal w tego typu sytuacjach do znudzenia. Ze to co u Iksinskiego nie oznacza tego samego u Kowalskiego.
Ktos to odczyta, nie doczyta i bedzie amba!
LEMUR pisze:Woozie, luzik. Nie bierz wszystkiego personalnie... pisze zapobiegawczo!
jak widzisz to co najtansze nie zawsze oznacza najlepsze, najbardziej komfortowe itp, itd...woozie pisze:i nie wiedziec czemu te o Purevision nie byly jakies szczegolnie pozytywne. Przeciez na rynku nie ma az tylu soczewek N&D zeby ich uzytkownicy mogli tak "wybrzydzac" zwlaszcza ze Purevision sa chyba wsrod nich najtansze.
ludzie sie wogole nad tym nie zastanawiaja po prostu biora pierwsze lepsze i moze z czasem sie przyzywczajaja nawet jak czuja maly dyskomfort.LEMUR pisze:np. zamiast korzystac z soczewek OptimaFW B&L (kwartalne) mozna wejsc w lesze soczewki Acuvue2 i miec je na ten sam okres uzytkowania po dosc zblizonej cenie o duzo lepszym komforcie. Tylko kto przelicza komfort?
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 3 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }