w?a?nie nie zabardzo...
OL gdy skoryguje szk?em -4 to widz?... ale gdy -4 za?o?e na prawe oko, to nie widze

Najlepsze jest to ?e z bliska, widze obydowam oczami tak samo! Z tym ?e gdy przedmiot znajduje si? na wi?kszej odleg?o?ci to sa ju? problemy, jednym okiem widz? w -4, a prawym ju? nie... Pani okulistka powiedzia?a mi ?e mam bardzo du?? wad? wzroku... a ostatnio na badaniach by?em 2 lata temu, teraz musia?em i?c z powodu komisji wojskowej, po nowe wyniki i teraz nie wiem co mam zrobi?, jak? kategori? dostan? z moj? wad?... nie mam poj?cia, patrza?em w dzienniku ustaw za co jak przyznaj? ale nic nt. mojej wady nie ma
niestety pomy?ka nie nastapi?a, bo na samym pocz?tku te? si? zapyta?em, "czy pani sie nie pomyli?a z znakach" a ona na to ?e "nie, masz s?abe oko", a podczas bada? na komisji wojskowej, gdy wcze?niej mia?em wykryli mi ostro?? wzroku OP 0,5 i OL 0,4 i kazali zrobi? nowe wyniki, wi?c zrobi?em i te? je tu przedstawi?em

Rozbie?no?c 8 dioptrii to jest du?o? A, i dlaczego "plusy"
Pani okulistka wk?ada?a mi naprzemiennie na lewe oko r???ne szkie?ka a? wko?cu dobrze widzia?em, lecz na prawe tak?e naprzemiennie z tym ?e w ?adnym z nich dobrze nie widzia?em
[ Dodano: 17 Lut 2007 08:07 ]
a czy mozliwe jest w ci?gu 3 lat, tak pogorszenie wady? Mia?em po -3 na ka?dym oku a teraz... +4 na prawym... no i -4 na lewym ale tu ju? nic dziwnego. Wog??l? czytaj?c serwisu "okulistyczne" wszedzie pisz? ?e kr??tkowidz ma zawsze "minusy" wi?c jak to ju? jest?