[spam].[spam]/soczewki/soczewki.html
[spam].[spam]/ << swietna strona

[spam].[spam]/diseases/vad11.php

te? si? zdarza. najgorsze jest to, ?e u mnie wszystkie r?czniki s? z frotte, dziwi? si?, ?e pomimo dok?adnego mechanicznego czyszczenia soczewki i k?pieli ca?onocnej w ?wie?ym p?ynie, zawsze co? na soczewce pozostaje. Jednak?e jak na razie nie zdarzy?o mi si? odczu? dyskomfortu jedynie, gdy przyklei?a sie do soczewki rz?sa lub jestem na tyle zm?czona, ?e oko nie nad??a z nawil?aniem soczewki i widze przez mg?? lub zaczynam j? czu?.woozie pisze:chociaz staram sie dbac o higiene jakis malutkie wlokno z recznika moze sie zawieruszyc i mozna go nie zauwazyc
ja tez nigdy tego nie mierzylem, ale z ciekawosci zrobilem to teraz... wynik: odkrecenie pojemika + zalozenie soczewek + zakrecenie pojemika = 45 sek, pozatym pelen komfort po zalozeniu soczewek czyli zadnych poaproszkow nie ma...LEMUR pisze:nie koniecznieSoleil pisze:ale wydaje mi si?, ?e troszk? wi?cej to zajmuje...
soczewki wprawna osoba moze zalozyc bardzo szybko...nawet sie wyrobic ponizej tego czasu... ale nalezy pamietac, zeby wiedziec co sie robi a nie robic tego na czas.
Tyle wyjasnien
Hmm z moich obserwacji wynika, ?e samo za?o?enie soczewek (nie licz?c mycia r?k, ale wliczaj?c za?o?enie opaski na w?osy, odkr?cenie pojemniczka, za?o?enie soczewki, odkr?cenie drugiego pojemniczka i za?o?enie soczewki a potem wylanie p?ynu i przep?ukanie oraz zakr?cenie pojemniczk??w) wynosi ok. 1-2 minut, a odno?nie metody mycia r?k to metoda rogosa jest wg. mnie bardzo czasoch?onna i zu?ywa si? du?o p?ynuSoleil pisze:O tak? Ja nigdy nie zak?ada?am soczewek ze stoperem, ale wydaje mi si?, ?e troszk? wi?cej to zajmuje...rogos pisze:mi z zalozeniem soczewek nie schodzi sie dluzej niz minute
ale ja nie myje rak plynem haha <zart> plynu przy zakladaniu soczewek nie zuzywam wcale... wykorzystuje jedynie plyn ktory byl wlany do pojemnikow na noc, nie wiem czemu uwazasz ze go tyle zuzywam... pozatym chyba nieuwaznie czytasz albo ja moze pisze niejasno... czas jaki potrzebuje na zalozenie soczewek po umyciu rak to 45sekwolbashi pisze:
odno?nie metody mycia r?k to metoda rogosa jest wg. mnie bardzo czasoch?onna i zu?ywa si? du?o p?ynu, sama myj? r?ce, wycieram r?cznikiem przez przytkni?cie d?oni, ale nie pocieranie, po odj?ciu d?oni od r?cznika s? one lekko wilgotne, w tym czasie gdy ostatecznie wysychaj? przygotowuj? p?yn i pojemniczki, gdy odkr?cam pojemnik r?ce s? ju? suche
pozdrawiam
W.
I niech kazdy korzysta ze swojego wyprobowanego sposobu. Tobie tak jest lepiej a Ola ma problemy.. nie ma idealnego rozwiazania, kazdy musi sobie sam swoj najlepszy i najbardziej komfortowy znalesc.woozie pisze:Osobiscie wole miec cala soczewke mokra wydaje mi sie ze daje to lepsze dopasowanie. Wczesniej gdy czekalem za nim soczewka troche wyschnie zdarzalo sie ze cos mnie tam szczypalo bylo niewygodnie a teraz nic
... i AMENI niech kazdy korzysta ze swojego wyprobowanego sposobu. Tobie tak jest lepiej a Ola ma problemy.. nie ma idealnego rozwiazania, kazdy musi sobie sam swoj najlepszy i najbardziej komfortowy znalesc.
Nie ma jednoznaczej odpowiedzi na to pytanie, jak i na wiele innych
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }