Jednak?e soczewki te mog? powodowa? przed?u?aj?cy si? dyskomfort i/lub poczucie cia?a obcego, podra?nienie lub powierzchowne barwienie rog??wki. Ryzyko medyczne zwi?zane z tymi objawami i symptomami jest niskie lub wr?cz bliskie zeru, gdy? typowo ust?puj? one po 2-24 godzinach po zdj?ciu soczewek. Nigdzie na ca?ym ?wiecie nie wi?za?y si? z t? kwesti? ?adne powa?ne powik?ania.
chyba zartujeszDru pisze:Widz?, ?e troch? rozjuszy?em moderatora
Ale to tez wynika z tego ze klienci/pacjenci malo pytaja, malo dociekaja. Poza tym wierz mi ze duzo jest osob z takim podejsciem jak prezentowane przeze mnie. Czasami tylko warto dobrze popytac znajomych, znajomych-znajomych i znajomych krolikawoozie pisze:lemur niedoinformowanie jest ale raczej to wina okulistow nie uzytkownikow nie kazdy ma takie podejscie jak ty........ niestety
LEMUR pisze:NIE!Dru pisze:?e je?li nosz? teraz J&J Acuvue 2 o mocy np. -2,0 to O2OPtix`y b?d? musia? wzi?? -2,25 ?
juz o tym pisalem, nie ma PRZELICZANIA z soczewki na soczewke... ktos jakas smieszna fame puscil w swiat ze dla soczewek silokonow-hyrdozelowych dokonuje sie doliczenia 0,25D
no ?adnie, a ja to wzi??em za pewnikwoozie pisze:LEMUR pisze:NIE!Dru pisze:?e je?li nosz? teraz J&J Acuvue 2 o mocy np. -2,0 to O2OPtix`y b?d? musia? wzi?? -2,25 ?
juz o tym pisalem, nie ma PRZELICZANIA z soczewki na soczewke... ktos jakas smieszna fame puscil w swiat ze dla soczewek silokonow-hyrdozelowych dokonuje sie doliczenia 0,25D
zeby nie bylo na mnie![]()
mi tak okulista powiedzial
! zaznaczam jeszcze raz
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }