NIGDY nie myj pojemnika czymkolwiek innym poza PLYNEM. Nie uzywa sie do mycia pojemnika zadnej wody, przegotowanej wody, spirytusu czy innych plynow, tylko plynu do pielegnacji soczewek. TYLKOMajin33 pisze:pojemnik mylem woda z mydlem (tak zalecila mi okulistka
Wydaje mi si? ?e to mo?e by? przyczyna problemu.pojemnik mylem woda z mydlem (tak zalecila mi okulistka
Teraz zastan??w si? na co narazi?a ci? twoja okulistka!Jeszcze bardziej niebezpieczne s? infekcje wywo?ane przez pierwotniaka z rodzaju Acanthamoeba, wyst?puj?cego powszechnie w glebie i wodzie, tak?e w instalacjach wodoci?gowych. Acanthamoeba "przykleja si?" do soczewek kontaktowych i wnika w g??b rog??wki. Infekcja rozwija si? powoli, czasem nawet przez kilka tygodni, zanim pojawi? si? powa?ne objawy - silny b??l, ?wiat?owstr?t i os?abienie widzenia. Choroba grozi ?lepot? i jest bardzo trudna do wyleczenia.
Ja bym tak daleki w stwierdzaniu takiej tezy sie nie posunal, czasami ludzie na wlasna reke kupuja soczewki, uslysza cos od innych "znajomych uzytkownikow" i sami tak robia nie pamietajac co powiedzial specjalista a co "dobry kolega"Debian pisze:Teraz zastan??w si? na co narazi?a ci? twoja okulistka!
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Semrush [Bot] i 4 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }