Witam,
jestem nowa na tym forum wi?c mo?e co nieco o mnie i moich perypetiach ze wzrokiem. Ot??? okularki zosta?y za?o?one ok. 10 lat temu w tym czasie wada wzros?a mi z -1 do -6 dptr i astygmatyzm do kompletu

prawie od 4 lat wada si? nie zmienia tak jak wczesniej, s? zaledwie ma?e wahania. Par? lat by? poruszany temat soczewek, ale a to si? czego? ba?am, albo po prostu nie dojrza?am do problemu. Teraz wszystko si? zmieni?o. Wystarczy? kolejny W-F i kolejne uszkodzenie okular??w, by czara gorzyczy si? przela?a. By?am u okulisty w [spam] i po przebadaniu spr??bowali?my z miesi?cznymi soczewkami B&L SoftLens™66 Toric, za?o?ono mi na czas 15 minut i poza malutkim dyskomfortem nic nie by?o. Najd?u?ej z tego wszystkiego trwa?o za?o?enie przeze mnie soczewek (liczne wywini?cia soczewki lub intensywne mruganie oczyma

) i zdejmowanie (brak jakiejkolwiek mo?liwo?ci uchwycenia tej soczewki) ostatecznie stan??o na tym i? kupuj? i tu by? pierwszy problem ot??z wad? mam na obydwa oczy -6 dioptri, ale astygmatyzm na obu oczach inny ( na jednym -1,25dptr, a na drugim chyba -1,75dptr) i musia?am zakupi? dwa opakowania soczewek co mnie kosztowa?o oko?o 450 z?otych (6 par soczewek). Soczewki na razie s? robione i trzeba poczeka?. Jednak?e mam pare pyta?:
1.) Czy soczewki B&L nie b?d? si? gryz?y z takim p?ynem iWear?
2.) Jak wygl?da taki pojemniczek na soczewki? Ma podpisane P-prawa L-lewa czy to od nas zale?y?
3.) Czy krople nawil?aj?ce sa niezb?dne czy mo?na si? oby?? Je?eli ju? to jakie s? polecane?
4.) Czy gdyby mi si? zda?y?o zap?aka? rzewnie

to soczewka mi wyp?ynie wraz z ?zami? (jestem uczuciowa os??bka

)
5.) Czy jest mo?liwo??, ?e soczewka mi sama z siebie wypadnie z oka wskutek jakiego? nieprzewidzianego zaj?cia? (oberwanie pi?k? czy co? w tym rodzaju)
6.) Soczewki mam zamiar nosi? do 8 godzin dziennie, czyli g?ownie w szkole

teraz mamy zim?, a ja siedze przy oknie, gdzie intensywnie grzej? grzejniki, czy jest mo?liwo?? wysuszenia soczewek? Albo gdy wyjd? na mr??z?
7.) Czy kto? ma jakie? do?wiadczenia z tymi soczewkami co poda?am?
Mo?e i te pytania wydadz? si? g?upie, ale w [spam] nie poinformowano mnie tak szczeg???owo jak i nie mia?am tych pyta?

mam nadziej?, ?e odpowiecie mi szczeg???owo na pytania, gdyby si? pojawi?y jakie? jeszcze to mog? zapyta??
pozdrawiam
W.