No nie wiem czy to do ko?ca takie logiczne my?lenie. A fimry kt??re produkuj? papierosy te? pozwoli?yby ?eby? umar??hmmm pomyslmy logicznie. Czy najwieksze firmy produkujace soczewki pozwolily by ich produkty szkodzily zdrowiu??
Chodzi o wrastajace naczynka krwionosne. Polecam odlozenie soczewek na jakis czas, miejsca wrosniec naczynek niestety juz sie nie cofna, zostana "martwe duszki" i przy dalszym niedotlenianiu latwo moga sie odnowic. Ewentualnie korzystac z soczewek o wiekszej przepuszczalnosci tlenu, nie nosic 24h, czesciej je sciagac i korzystac zamiennie z okularow.Debian pisze:Chodzi naprawd? o to ?e nosz?c soczewki oko si? niedotlenia i stopniowo na oku powstaj? naczynia krwiono?ne wok??l rog??wki oka. Pokaza?a mi tak? ksi??k? gdzie jest pokazane rozw??j tej choroby w 4 etapach. Okaza?o si? ?e ja mam ju? etap 2...
Tak w?a?nie chcia?em zrobi?, zamieni? Acuvue Advance na PureVision. Okulistka powiedzia?a ?e praktycznie nie b?dzie to mia?o ?adnego znaczenia, bo oko wraz b?dzie mia?o bardzo ma?o powietrza.Ewentualnie korzystac z soczewek o wiekszej przepuszczalnosci tlenu, nie nosic 24h
tak w innym poscie, poza tym opisujesz swoje przezycia w watku O2Optix a nosisz Advanced, jak przyznales, wiec ni jak sie ma jedno do drugiegoDebian pisze:ee.. ja co? krytykuj??
zapytaj wiec o to wszystko osobe, ktora Cie prowadzi pod katem soczewek kontaktowych przy nastepnej wizycie kontrolnej. Przeciez od tego ona tez jest.Debian pisze: Ja sie chcia?em spyta? czy ta okulistka ma racje bo ja si? nie na tym nie znam.
Zrozum, ?e ja chce pozna? poprostu opini? onnych ludzi...LEMUR pisze:zapytaj wiec o to wszystko osobe, ktora Cie prowadzi pod katem soczewek kontaktowych przy nastepnej wizycie kontrolnej. Przeciez od tego ona tez jest.Debian pisze: Ja sie chcia?em spyta? czy ta okulistka ma racje bo ja si? nie na tym nie znam.
Jest wolny rynek, poradz sie znajomych w Twojej okolicy i zmien specjaliste, przeciez nikt do nikogo nie przywiazujeDebian pisze:Wiem jacy s? niekt??rzy okuli?ci i ?e czasami gadaj? g?upoty np. komu? jaki? okulista kaza? pojemnik po soczewkach przep?ukiwa? wod?.
Prosz? ci? nie wmawiaj mi tego co ja nie napisa?em. Ja pisz? og??lnie o soczewkach kontaktowych a nie konkretnie o2optix, wiem ?e niby maj? wieksz? przpuszczalno?c tlenu w dk/t ale skoro okulista powiedzia? mi ze to nie ma ?adnego znaczenia to znaczy ?e wynik bedzie ten sam w Acuvue Advance i O2Optix.tak w innym poscie, poza tym opisujesz swoje przezycia w watku O2Optix a nosisz Advanced, jak przyznales, wiec ni jak sie ma jedno do drugiego
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Semrush [Bot] i 3 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }