Bo osoby, ktore sie do tej pory wypowiadaly preferuja inne. My dobieramy O2Optix (teraz wystepuja pod nowa nazwa AIR Optix) i nie spotkalismy negatywnych opinii o tych soczewkach.max110 pisze:Przegl?daj?c troche strony z soczewkami i fora internetowe o soczewkach znalaz?em wiele dobrych opini o O2OPTIX. Tutaj takiego potwierdzenia nie znalaz?em
Prosze nie wprowadzaj w blad, w innym poscie okazalo sie ze korzystales z zupelnie innych soczewek, teraz sam przechodzisz na takie o wiekszej przepuszczalnosci.Debian pisze:Nie polecam ci noszenia soczewek codziennie po jakie? 12 godzin. Ja tak nosi?em przez kilka miesi?cy i powoli zaczynaj? mi wrasta? naczynia krwiono?ne,
Bardzo przepraszam, nie chce nikogo wprowadza? w b??d. Ja tylko m??wie to co mi m??wi?a okulistka. A powiedzia?a mi ?e Acuvue Advance s? lepsze i maj? lepsze parametry ni? o2optix i powiedzia?a mi ?e zmiana nic nie przyniesie. To smao by?o gdy pyta?em o PureVision.Prosze nie wprowadzaj w blad, w innym poscie okazalo sie ze korzystales z zupelnie innych soczewek, teraz sam przechodzisz na takie o wiekszej przepuszczalnosci.
O2Optix maja zdecydowanie lepsze parametry przepuszczalnosci niz te z ktorych korzystales (Advanced)
Naprawd?? Heh, ja jako? jeszcze o tym nie wiemteraz sam przechodzisz na takie o wiekszej przepuszczalnosci.
tutaj si? myliszjakeee pisze:a jakosc soczewek mozemy porownac w ten sposob air optix N&D s? dopuszczone do 30dni ci?g?ego noszenia a acuvue oasys do 1 tygodnia wi?c jest r???nica
Soczewki Oasys a Acuvue Advance s? zrobione z zupe?nie innych materia???w.jakeee pisze:mysle rowniez ze jedyna roznica miedzy zwyklymi acuvue advance a oasys jest to ze ta druga jest ulepszona i ma wiecej srodka nawilzaj?cego
Advance zosta?y zarejestrowane przez federacj? konsument??w (czy jako? tak) jako soczewki do noszenia wy??cznie w trybie dziennym. Chyba ?e si? myl?jakeee pisze:w acuvue advance tesh niby mozna spac tydzien
Dk/t to nie wszystko. Przyk?ad: Soczewki Night&Day firmy Ciba maj? dk/t 170. I co z tego? Nic. Nie tylko nie bij? konkurencji na g?ow?, jak powinno wynika? z dk/t, ale moim zdaniem odstaj? od reszty soczewek do ci?g?ego noszenia.jakeee pisze:aha, sprawdzilem ze acuvue oasys maj? przepuszczalnosc tlenow? dk/t 103 a przy najcienszej grubo?ci 0,07 dk/t 147 ale aby soczewki mozna bylo nosic i spac w nich soczewka musi przepuszczac conajmniej 110 dk/t a teraz jest dowiedzione ze conajmniej 120dk/t
Setgar pisze:czas dopuszczenia do u?ytkowania nie jest wyznacznikiem jako?ci soczewek.
Oasys`y tak, ale wtedy ich przydatnosci nie wynosi 2tygodnie tylko 1tydzienSYSTEM NOSZENIA
Soczewki te przeznaczone s? do noszenia dziennego
Zaleca si? wymian? soczewek na nowe co dwa tygodnie
tyle odnosnie uzupelnieniaSYSTEM NOSZENIA
Noszenie dzienne - zaleca si? wymian? soczewek na nowe co 2 tygodnie
Noszenie przed?u?one - zaleca si? wymian? soczewek na nowe co 1 tydzie?
soczewki kontaktowe sa wyrobem medycznym i musza byc sprzedawane w opakowaniu zbiorczym...Dru pisze:ale nigdzie nie znalaz?em pojedynczych sztuk ?eby sprzedawali
lepiej tak si? tu nie wypowiadaj, bo dostaniesz zryp? jak ja od Nieomylnego Pana i W?adcyasiaczek1987 pisze:Hej!
No w?a?nie co myslicie o soczewkach z [spam]??dlaczego s? on atakie tanie w por??wnaniu z tymi w sklepie?ostatnio znalaz?am jedne o po?owe tansze niz w sklepie?jak to mozliwe?Warto je kupic?wkoncu firma ta sama..a oszczednosc ... ?ohoho!
Pozdrawiam Asiaczek
Po pierwsze, bardzo prosze o wyrazanie sie...Dru pisze:bo dostaniesz zryp? jak ja od Nieomylnego Pana i W?adcy
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }