Jedno wiem na pewno, gdy odłożyłam te okulary odczułam ulgę.
A druga rzecz to wywiad jaki przeprowadził ze mną lekarz był, powiem perfekcyjny.
Każdemu życzę tak sprawnej konsultacji a nie że jest się świnką doświadczalną.
Zrobili jakąś tam powłokę która tak naprawdę, ja jestem do tyłu z moimi środkami finansowymi zamiast iść do kina z dziećmi.
A Panom ekspertom wbiłam widać ćwieka.
Pozdrawiam wszystkich co są na czacie i lubią sobie poczytać.
Mój mąż właśnie przyniósł mi wino, chyba coś chce.
[ Dodano: 23 Czerwiec 2015, 23:21 ]
Witam!
Chciałam się podzielić z Wami moimi nowinkami.
Pierwsza.
Mój kolega optyk przyjechał do mnie i namówił mnie żebym tylko poszła do tego salonu optycznego,a on zrobi resztę.Poszliśmy.Ja tylko grzecznie stałam.A on jak sobie wypożyczył właściciela jak go zmieszał z błotem.To mi by było wstyd tak się odzywać do ludzi, ale widocznie tak należy.Po bitwie słownej a to trwało z ponad pół godziny zwrócono mi moje środki finansowe.
Druga.
Udałam się do profesora na uczelnię by mi wytłumaczył co jest grane z tą powłoką blue control.
Pozwólcie że przytoczę pewne kwestie które zostały naruszone za przyzwoleniem mogę to napisać.
"Jak zauważymy antyrefleks daje nam komfort widzenia przy sztucznym oświetleniu ,występują różne kolory tego antyrefleksu przy czym szczątkowe odbicie jest odbierane przez nasze oko i tu może nastąpić zachwianie równowagi w nadmiarze niepożądanego koloru.Albo jest go za mało albo za dużo.
To tak jak ucho jest to rodzaj maleńkiej mikroskopijnej harfy posiadającej około 6000 włókien,czyli strun,ułożonych obok siebie według wielkości i na tej harfie w uchu odtwarza się natężenie, wysokość, harmonia i dźwięk.Wystarczy że któreś włókno zostanie uszkodzone albo chore,czujemy się źle.
Powłoka blue control jest przeznaczona dla osób które pracują przy ekranach i to tylko do 4 godzin."
A mi tego w salonie nie powiedziano!!!
"Moje spostrzeżenia są takie, że osoby które kupują okulary z powłokami antyrefleksyjnymi do noszenia na cały dzień, zostają kalekami na całe życie.Tak jak ochrona przed uv. Większe zagrożenie jest od używania telefonów komórkowych niż od słońca które jest bardziej potrzebne organizmowi."
I jeszcze jedną kwestie poruszył profesor,że eksperci co doradzają na forum to też są osobami pracującymi w danych firmach.
Pozdrawiam Wszystkich a zwłaszcza EKSPERTÓW!!!