ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
Poszukuje okularów
  • Fllopy
    Forumowicz
    Forumowicz

Poszukuje okularów

autor: Fllopy » 02 września 2012, 16:12

Witam chciałbym prosić o pomoc w znalezieniu okularów chodzi mi dokładnie o Obrazek. Dobranie oprawek, nie powinno być problemem w sklepie( tak mi sie wydaje) akurat takich. Chodzi mi bardziej o szkła. Tutaj moje pytnanie czy da się dobrać takie szkła żeby to były minusy - 1,5, ten bursztynowy kolor soczewek, i antyreflex do komputera? Jaka by to była waszym zdaniem cena i czy da się coś takiego zrobić i jak. Proszę o pomoc.
    Ostatnio zmieniony 02 września 2012, 16:18 przez Fllopy, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 02 września 2012, 20:23

tak, kazda firma wykonuje barwienia soczewek. Jezeli poszukiwanego nie ma w tzw "podstawowej palecie barw" mozna zabarawic na dowolny kolor o dowolnej intensywnosci wyrazonej w procentach.
  • Fllopy
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: Fllopy » 02 września 2012, 21:37

Dziękuje za pomoc. Myśli pan że będzie to bardzo drogo kosztować przy mojej wadzie -1,5 szkła, plus to zabarwienie i dokładnie bardzo podobne oprawy?
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 02 września 2012, 21:58

o cene szkiel to trzeba pytac jak bedzie wybrana konkretna oprawa, gdyz wiele zalezne jest od wielkosci soczewki - tzn dokladniej parametrow oprawy, PD, krzywizny itp... czy wystarczy soczewka magazynowa, czy jednak zamowiona w systemie recepturowym.

Wybrac oprawe i optyka pytac o cene. Barwienie to od 30-50zl do ceny soczewki.
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1