ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1
Jakie fotochromy?
  • sinrock

Jakie fotochromy?

autor: sinrock » 15 lipca 2011, 03:14

Niestety z wiekiem wzrok się pogarsza w związku z czym zostałem zmuszony do zakupu nowych szkieł. Zdecydowałem się fotochromy Transitions. Posiadałem już tego typu soczewki jednak było to jakieś 4 lata temu i nie był to wtedy najnowszy model, co przełożyło się, mówiąc krótko, na średnie zadowolenie ze szkieł. W chwili obecnej postanowiłem dać im drugą szansę bo widzę, że sporo się w tej kwestii zmieniło.
    W związku z powyższym chciałem się zapytać która firma waszym zdaniem i jaka powłoka byłaby najlepsza? Okulary to -3,75 i -3,5. Średnio 6h dziennie spędzam przed komputerem, reszta na dworze i w aucie :)
    Zastanawiałem się nad:
    Hoya Super Hi-Vision - 580zł
    Essilor Crizal Alize - 540zł
    Essilor Crizal Forte - 600zł
    JZO Ideal - 620zł
    JZO Mytic - 680zł

Pomijając sklepy stacjonarne co myślicie o kupnie szkieł przez internet? Z tego co widzę to ceny są czasami sporo niższe...

W nawiasie podałem najniższe ceny jakie udało mi się znaleźć w Łodzi. Jak by ktoś znał miejsce gdzie mogę kupić je taniej to proszę o namiary ;)

Pozdrawiam i dziękuję z góry za odpowiedź
  • Awatar użytkownika
    Adekboss1
    Ekspert
    Ekspert

autor: Adekboss1 » 17 lipca 2011, 15:25

Cena to nie wszystko... Odradzam kupno przez internet. Brak mozliwosci pomiarow, dobrania oprawy i jej dopasowania. Inaczej mowiac okulary nie sa rzecza, ktora mozna kupic na odleglosc. Taka jest moja opinia. Prosze takze pamietac, ze optyka to rzemioslo a specjalista specjaliscie nie rowny :) Z tej oferty, ktora Pan przedstawil wybralbym Crizal Forte Essilora.
    Adek
ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1