ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
zmiana sfery
  • kacper3891
    Forumowicz
    Forumowicz

zmiana sfery

autor: kacper3891 » 15 stycznia 2011, 22:20

Dobry Wieczór

Noszę okulary od dziecka nigdy nie miałem z tym żadnych problemów, lecz okulistka podczas ostatniego badania zmieniła mi sferę dokładnie nie wiem co to jest.
    Moje pytanie po co się zmienia tę całą sferę czemu akurat teraz, muszę zaznaczyć że w nowych okularach na początku bolały mnie oczy a teraz jak założę po okresie przerwy łzawią mi oczy, mam astygmatyzm oraz 27lat jeżeli to pomoże mogę dopisać dokładne dane z recepty.

Pozdrawiam wszystkich

[ Dodano: 17 Styczeń 2011, 16:38 ]
    witam ponownie

bardzo przepraszam ale wkradł się błąd

Oczywiście zmieniona została w szkłach OŚ, przykładowo w porównaniu z recepta sprzed kilku lat, z do dali oko prawe 10stopni oko lewe 170stopni, na oko prawe 15stopni oko lewe 160stopni.

pozdrawiam
  • CzytajacyForum
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: CzytajacyForum » 20 stycznia 2011, 15:24

W nowych okularach zawsze początkowo odczuwa się pewien dyskomfort i to normalna sprawa. Jeżeli natomiast utrzymuje się przez dłuższy czas i do tego dochodzą inne dolegliwości,to warto zrobić badania i udać się do lekarza. Od jak dawna nosisz nowe okulary?
  • kacper3891
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: kacper3891 » 25 stycznia 2011, 12:11

witam

nowe okulary nosze od około dwóch tygodni z tym że tylko do prowadzenia samochodu ponieważ łzawienie i ból jest irytujące, zastanawiam się dlaczego ta okulistka zmieniła tę całą oś w szkłach

pozdrawiam
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 25 stycznia 2011, 12:22

nalezy rowniez sprawdzic wykonanie okularow, jezeli jest ok, udac sie ponownie do tego specjalisty, ktory wykonywal badanie celem konsultacji.
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1