ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1
Noski w okularach
  • mikas

Noski w okularach

autor: mikas » 04 listopada 2010, 17:58

Witam, ja mam generalnie takie pytanie odnośnie nosków w okularach. Dziś odebrałem nowe okulary i gdy oglądałem je sobie dokładnie ( noski ), dotknąłem jednego i usłyszałem jakby się coś odkleiło. Nosek jest teraz bardziej ruchliwy, ten drugi mniej ( można powiedzieć, iż jest bardziej sztywny ). W starych okularach ruszały mi się oba, ale jakoś na to wcześniej uwagi nie zwracałem. W tych nowych właśnie chyba oba były sztywne ( przed przeglądem :placze: ). Piszę tutaj z zapytaniem, czy właśnie one mają tak luźnie chodzić, czy raczej tak sztywno.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 04 listopada 2010, 20:21

czasami tak sie moze zdarzyc, nie kazde okulary - koszyczki czy nanosniki maja te same wymiary... czasami pomaga wymiana noskow na inne, zazwyczaj jednak powinny wykazywac niewielki ruch, jednak prawidlowo dopasowane okulary nie powinny sprawiac problemu czy nanosnik sie rusza czy nie.
  • OptiShop.pl
    Pomocna Dłoń
    Pomocna Dłoń

wymiana nosków

autor: OptiShop.pl » 17 listopada 2010, 09:38

Nanośniki i tak powinno się wymieniać co kilka miesięcy (dla higieny i komfortu), więc ze spokojem można nosić te co są aż do następnej wymiany. koszt niewysoki ok7-10zł za komplet a dbanie o to nie spowoduje tzw. odciśnięć na nosie
ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1