ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1
Ciekawa firma okularów
  • benny
    Forumowicz
    Forumowicz

Ciekawa firma okularów

autor: benny » 28 lipca 2010, 11:30

Witam serdecznie, jestem na etapie zakupu moich pierwszych okularów. Mimo że odwiedziłem już sporo salonów optycznych to nie odnalazłem niczego co by mnie zaciekawiło. Większość modeli jest mało interesująca, szablonowa a ja szukam czegoś ciekawego, innego. Czy znacie może jakąś markę która produkuje naprawdę fajne okularki w przyzwoitej cenie tzn. w granicach 400-500 zł, pozdrawiam
  • Awatar użytkownika
    Adekboss1
    Ekspert
    Ekspert

autor: Adekboss1 » 28 lipca 2010, 13:38

Witam
    to zalezy czego szukasz. Rozumiem ze zalezy Ci na czyms oryginalnym, kolorowym, itp? Tak czy inaczej lepiej bedzie jesli wybierzesz cos ze sklepu bo nawet jesli ktos poda Ci firme i model oprawy to nie wiadomo gdzie go dostaniesz a w przypadku zakupu przez internet nie ma mozliwosci przymierzenia.

Jedno jest pewne. Trzeba byc zdecydowanym, mozesz zalozyc ze szukasz konkretnego koloru , wzoru itp. Nie zakladaj ze model ktory widziales u kogos bedzie dobrze wygladal na Tobie bo w ten sposob mozesz nigdy nie znalezc. Kazdy ma okreslony ksztalt twarzy i okreslony typ oprawy bedzie mu pasowal. To jak oprawa wyglada na obrazku lub na polce nie ma znaczenia. To sa twoje pierwsze okulary wiec proponuje isc do dobrego zakladu optycznego i poprosic o dobor oprawy sprzedawce (jesli bedziesz sam wybieral to prawdopodobnie zrobisz to zle).

pozdrawiam
    Adek
  • benny
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: benny » 04 sierpnia 2010, 21:22

Dziękuje za odpowiedź, wiem o co Ci chodzi z tym złym doborem. zazwyczaj jak się mi jakieś podobają to źle leżą. szukam oprawek już przeszło miesiąc i tak naprawdę to mało które mi pasują a jak już pasują to się mi nie podobają. Teraz żałuję bo jak mieszkałem w Anglii to widziałem dużo fajnych okularków a tu w Polsce to jakieś takie wszystkie na "jedno kopyto". Musze poszperać w Necie może coś znajdę.pozdrawiam
ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1