Posiadam wadę wzroku -0.25 lewe oko oraz -0.5 prawe oko, czyli małą. Ale zdecydowałem się na soczewki, gdyż nie raz mi ta wada przeszkadza, np. na uczelni siedząc daleko od tablicy. No nie ważne.
I teraz mam mały problem z doborem producenta/modelu soczewki. Chciałbym jednodniowe - większy komfort noszenia i nie trzeba się przejmować czyszczeniem. Niestety większość jednodniowych zaczyna się od -0.5 co powoduje problem - albo będę miał za dużą korekcję na lewym oku albo za małą. Pracuję przy komputerze, więc całkiem możliwe, że lepiej byłoby w takim wypadku zostawić oko bez soczewki?
Kolejna sprawa to rozmiar moich oczu. Otóż soczewki o średnicy 14mm są na mnie niestety trochę za małe i potrzebuję 14.2mm (większych chyba nie ma prawda?). Niestety nie wiem jak z promieniem krzywizny, okulista powiedział mi tylko, że większy będzie prawdopodobnie lepszy - ale ile dokładnie? Nie wiem.
Proszę o pomoc, gdyż nigdzie nie znalazłem odpowiadających mi soczewek, tj.: jednodniowych, -0.25 oraz >14mm. Najlepiej takie z dobrymi opiniami

Pozdrawiam,
Szymon.