ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1
Uczucie piasku w oczach po ściągnięciu soczewek.
  • AlanS
    Forumowicz
    Forumowicz

Uczucie piasku w oczach po ściągnięciu soczewek.

autor: AlanS » 06 marca 2010, 15:39

HEJ! Byłem kilka dni temu u okulisty, aby przepisał mi Ciba Vision Day&Night. Nosiłem je przez tydzień 24 godziny na dobę. Po ściągnięciu: uczucie piasku w oczach/ciała obcego. Ten dyskomfort pojawił się dopiero po ściągnięciu soczewek i już trwa 3 dzień (odstawiłem soczewki). Co to może być??
    Mam wrażenie, że jakiechś drobinki czegoś utknęły na rogówce. Nawet nie wiem czego, bo dbam o higienę soczewek. Co to może być? Zapalenie rogówki?
    PS Oczu suchych nie mam.
    Ostatnio zmieniony 06 marca 2010, 15:40 przez AlanS, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 06 marca 2010, 20:22

Decyzja o przedłużonym noszeniu zgodnie z dobrymi praktykami wymaga weryfikacji po pierwszym cyklu oraz wizyt kontrolnych nie rzadziej niż co pół roku. Myślę, że nadszedł właśnie czas na wizytę.

Spotkałam się tu już z podobnymi odczuciami - zerknij na wątki o przedłużonym noszeniu oraz o Twoich soczewkach. Na tym forum ludzie pojawiają się najczęściej, gdy mają jakiś problem, a potem znikają, więc wyślij PW do użytkowników, którzy o tym objawie wspominali. Jeśli mają powiadomienie mailowe o nowych wiadomościach, to szybciej się do Ciebie odezwą.

I koniecznie daj znać, jak się toczy sprawa :)
  • OkoVision
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: OkoVision » 14 kwietnia 2010, 20:08

Raczej wykluczałbym zapalenie rogówki,a jakich płynów do pielęgnacji soczewek używasz?
ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1