Witam.
Kupiłem okulary p/słoneczne UVEX Hawk z wymiennymi szkłami (plastik). [3 komplety].
[spam].imageshack.us/img163/3416/uvexhawk.jpg
Jeden komplet jest ładnie przyciemniony z gradientem. Drugi jest lekko żółty wiec dobry do jazdy samochodem i trzeci bardzo słabiutko przyciemniony.
Myślę o zamówieniu dodatkowych szkieł - jedne tez z gradientowym przyciemnieniem ale dużo mocniejszym i ewentualnie jedne fotochromowe.
Przechodząc zajrzałem do zachodniego salonu w CH Wileńska. Pani zaproponowała mi z przyciemnieniem gradientowym za 680 zł, natomiast co do fotochromów wyraziła obawę, ze skoro szkła są ze zmianą bazy (są lekko wygięte tak jak cale okulary) to fotochromów nie da się zastosować.
Cenę rozumiem w odniesieniu do fotochromów ale do gradientu wydaje mi się przesadzona, być może chodziło o jakość z najwyższej z najwyższych półek (nie znam się zupełnie).
Wydaje mi się, ze chyba można zastosować tańsze szkła z gradientowym przyciemnieniem.
W drugim zakładzie w rejonie Hali Mirowskiej pani powiedziała, ze w poniedziałek musi obdzwonić zakłady, który podejmie się zrobienia i określi koszty.
Toż to nie kupowanie samochodu, chyba,ze chodzi o maksymalne "oskubanie" klienta.
Z salonu w CH Wileńska szkła gradientowe już stanowić będą trzykrotną wartość Uvex'ów.
Będę wdzięczny za merytoryczne rady, oświecenie mnie laika w temacie i chętnie również usłyszałbym podpowiedź, gdzie w Warszawie mógłbym zrobić sobie dodatkowe szkła w bardziej rozsądnej cenie (jeżeli nie da się fotochromowych to chociaż mocno przyciemnione gradientowe).
Szkło wygląda tak (ma leciutkie wcięcie w formie łukowatej).
[spam].imageshack.us/img163/2600/13122009206.jpg
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam Szanownych Państwa.