ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1
wadliwa soczewka?
  • mdymel

wadliwa soczewka?

autor: mdymel » 23 października 2009, 19:51

Witam,
    Nosze AIR OPTIX for ASTIGMATISM i do tej pory wszystko bylo super. Ostatnio zalozylem nowa pare i na jedno oko nie widze wyraznie caly czas. Obraz jest zamazany. Co ciekawe, stopien zamazania sie zmienia i czasem jest prawie OK. Na drugim oku jest calkiem OK. Czy przyczyna moze byc wadliwa soczewka?

Pozdrawiam
    Michal
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 25 października 2009, 21:09

Rozumiem, ze jest Pan juz osoba obeznana w soczewkach kontaktowych i rozpoznawalnosc wlasciwej strony jest "na porzadku dziennym"
    Prosze sprawdzic pod swiatlo czy nie jest uszkodzona, czesto przy wyciaganiu z pojemniczka dochodzi do naderwan. prosze sprobowac ja wyczyscic mechanicznie. Jednak jezeli tak sie dzialo od razu po pierszym zalozeniu, a wada wzroku nie ulegla zmianie to moze byc problem z soczewka.
  • Estera
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: Estera » 28 października 2009, 21:31

Też noszę te same kontakty i podobna historia przydarzyła mi się na początku, kiedy zaczęłam nosić soczewki. Okazało się, że to wada fabryczna i nic nie można z tym zrobić. Chciałam zmienić je na acuvue, ale ostatecznie okazało się, że jest to jednostkowy przypadek. Zostałam przy tych soczewkach i w sumie nie żałuję, bo jak na razie jest super. Wydaje mi się ,że w Twoim przypadku to również może być fabryczne uszkodzenie soczewki.
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez Estera, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ Posty: 3 Strona 1 z 1