ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1
kolorowe soczewki typu kocie
  • Awatar użytkownika
    kiarrr
    Forumowicz
    Forumowicz

kolorowe soczewki typu kocie

autor: kiarrr » 16 lipca 2009, 19:01

Mam w posiadaniu soczewki typu kocie oczy (Yellow Cat) :mrgreen: . Niestety jak je nosze, soczewki przekrzywiają się, tz. źrenice zamiast byc pionowo, czasem są poziome (jak u kóz) albo w jakiekolwiek inne dziwne kąty :mur: . Czy jest coś... jakiś trik? :> żeby były non stop we właściwej pozycji /czyli pionowo/?
    help?
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez kiarrr, łącznie zmieniany 1 raz.
    kiarrr
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 16 lipca 2009, 19:21

Tak. Nie kupować w ciemno, tylko dobierać soczewki u specjalisty. Przykro mi, nic innego nie da się z tym zrobić.
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez Malla, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    kiarrr
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: kiarrr » 18 lipca 2009, 13:22

Czyli jeśli by było dobrze dobrane, to by były na swoim miejscu ciągle? A tak, to co to znaczy?? ..że kupiłam za duże? Hehs :...:
    kiarrr
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 18 lipca 2009, 16:14

Coś w tym stylu. Soczewki mają swoje rozmiary, są zbudowane z różnych materiałów, które różnie układają się na rogówce. Gołym okiem nie stwierdzisz, czy są dla Ciebie odpowiednie. Kupowanie na własną rękę jest mniej opłacalne niż dobór u specjalisty. W Twoim przypadku to kasa w błoto.
  • Awatar użytkownika
    kiarrr
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: kiarrr » 18 lipca 2009, 21:28

Ok. To dzieki. (naszczęście to był prezent, więc sama nie jestem stratna ;) ale i tez cos podpowiem: soczewki -beznadziejny prezent- to tak na przyszłość ;) Pzdr.
    kiarrr
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 19 lipca 2009, 13:06

Jak będziesz chciała kupić sobie jakieś mniej ekstrawaganckie, aby zmienić kolor oczu, koniecznie idź na wizytę, bo inaczej efekt będzie odwrotny od zamierzonego (nie mówiąc o względach zdrowotnych).

Podobny wątek o kocich oczach znajdziesz tutaj:
    viewtopic.php?t=1276
  • Dragonfly
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: Dragonfly » 16 października 2009, 14:14

Jeśli chodzi o kolorowe soczewki to mi je dobrali w sklepie. Ślicznie w nich wyglądałam. I właśnie co najważniejsze były dokładnie dopasowane do moich oczu. Tylko ja byłam osobiście w salonie sprzedaży, a jeśli Ty dostałaś w prezencie to przynajmniej tak jak mówisz nie jesteś stratna, ale najlepiej być przy osobie która chce Nam kupić soczewki ;)
    Ostatnio zmieniony 18 października 2009, 18:56 przez Dragonfly, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ Posty: 7 Strona 1 z 1