ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1
Air Optix Night&Day
  • Allenik3

Air Optix Night&Day

autor: Allenik3 » 02 lipca 2009, 21:54

Witam. Jestem nowy na forum, więc na wstępie witam się ze wszystkimi. Soczewki noszę od kilku miesięcy, lekarz na pierwszej wizycie zapisał mi Air Optix (BC 8,6 i DIA 14,2). Nosiłem je miesiąc i chciałem spróbować czegoś innego, zamówiłem N&D. Soczewki były świetne, choć miały DIA 13,8, nosiłem je praktycznie bez zdejmowanie, od czasu do czasu czyściłem, więc postawiłem zamówić nowe 6 sztuk i tutaj pojawił się problem.

Soczewki zamówiłem od innego sprzedawcy (z aukcji) i pojawił się problem. Po pierwszej nocy w nich obudziłem się z totalną mgłą, więc czyściłem i czyściłem te soczewki i nic to niedawało, soczewka jeździła po całym oku, więc założyłem drugą parę, niby jest wszystko w porządku, ale czasem też ucieka gdzieś pod powieke itp. co jest strasznie denerwujące.

Jak to możliwe, że są to identyczne soczewki (te nowe to są chyba jakieś N&D Aqua a tamte to chyba ta starsze Focusy) o tym samym BC i DIA a kompletnie inaczej się w nich chodzi? Dodam że płynu używam tego samego, czyli Solo Care aqua. Noszę teraz drugą parę już prawie miesiąc, więc zaraz wskakuję na 3 parę i nie wiem co będe niedługo zamawiał. Wrócić do stary Air Optix z DIA 14,2 bo z nimi nie było problemów, czy zamówić ponownie u tego użytkownika N&d (te które były rewelacyjne) ?

Stąd kupiłem:
    Wcześniejsze:
    [usunięto niezgodny z regulaminem link do aukcji internetowej produktu Air Optix Night&Day, bc 8.6, dia 13.8]
    Nowe:
    [usunięto niezgodny z regulaminem link do aukcji internetowej produktu Air Optix Night&Day, bc 8.6, dia 13.8]
    Ostatnio zmieniony 03 lipca 2009, 15:04 przez Allenik3, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 03 lipca 2009, 15:28

Podałeś różne linki do tych samych produktów i żaden z nich nie dotyczy Aqua ani Focus.

Zapewne dotknął Cię efekt dobierania soczewek na własną rękę. Takie decyzje podejmuje się w gabinecie specjalisty. Możesz kupić znowu parę tych, które Ci pasowały i udać się do okulisty bądź optometrysty, aby sprawdził czy soczewki na oczach dobrze się zachowują. Mimo kosztu wizyty, dla Twoich oczu i portfela jest to i tak najtańsza opcja.
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez Malla, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1