ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1
Firma, a moc soczewek
  • madwolf
    Forumowicz
    Forumowicz

Firma, a moc soczewek

autor: madwolf » 02 marca 2009, 23:44

Witam,
    na samym początku nosiłem jednodniowe J&J -3.0 i -0.5 i było super. Potem przerzuciłem się na Air Optix Night&Day i okazało się, że aby równie dobrze widzieć muszę je mieć -3.25 i -0.75. Wada mi się nie zmieniła, wciąż jak czasem założę jednodniową J&J to widzę dobrze w -3.0, a air optix muszą być -3.25
    Dużo dobrego czytałem o Biofinity, a że jestem otwarty na nowości to pomyślałem, że spróbuję. W czwartek wybieram się je kupić, ale teraz pytanie, wziąć -3.0 czy -3.25?
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 03 marca 2009, 12:15

Na forum znajdziesz niejeden post o konieczności indywidualnego doboru mocy, zwłaszcza w przypadku Air Optix, które mają nieco inną konstrukcję i mogą wymagać zwiększenia/zmniejszenia mocy w porównaniu z innymi soczewkami.

Soczewki dobiera się u lekarza, więc nie pytaj nas, jakie wybrać moce, bo w nowych możesz widzieć jeszcze inaczej. Jeśli nie szkoda Ci pieniędzy, proponuję wybrać słabsze, a na badaniu okaże się, czy nie trzeba zwiększyć mocy.

Pamiętaj o badaniu kontrolnym - to, że dobrze się czujesz w soczewkach wcale nie znaczy, że są one dobre dla Twoich oczu. Komplikacji możesz nie czuć do czasu, gdy będą w zaawansowanym stanie.
ODPOWIEDZ Posty: 2 Strona 1 z 1