Zablokowany Posty: 4 Strona 1 z 1
plyn do soczewek
  • Gość

plyn do soczewek

autor: Gość » 06 stycznia 2009, 16:43

Wiem ze byl juz podobny temat, lecz odpowiedzi na pytanie ktore chce zadac nie znalazlem odpowiedzi. Otoz mialem dotychczas tylko 1plyn i na ulotce bylo napisane ze te pudeleczko na soczewki najlepiej wyrzucic po 30 dniachi zastepowac nowym.ale co z plynem ktorego zostalo mi jeszcze sporo, a byla to tylko butelka 120 ml . Na [spam] wyszukalem ciekawe oferty plynow za interesujaca cene lecz ich pojemnosc byla wieksza bo wynosila 360ml co oznacza spora oszczednosc. Teraz moje pytanie. Czy oplaca sie kupowac plyn 360 ml i wymieniac pudeleczka co jest dodatkowym kosztem czy lepiej kupowac te mniejsze ? W ogole czy wymiana pudeleczek jest konieczna?
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 06 stycznia 2009, 17:04

Rusz g?ow? i pomy?l drogi forumowiczu. Do ka?dego opakowania do??czany jest jeden pojemniczek na soczewki niezale?nie od pojemno?ci. Wniosek?.................................................................................. Ka?de nowe opakowanie p?ynu wi??e si? z wymian? pojemniczka. Je?li masz 120ml to pojemniczek , kt??ry zosta? dodany wraz z tym p?ynem, u?ywasz p??ki nie sko?czy Ci si? owy p?yn. I tak z ka?d? pojemno?ci?. Najzdrowiej jest cz?sto wymienia? pojemniczek, natomiast my?l? , ?e wymieniaj?c go za ka?dym razem kiedy napoczynasz nowy p?yn jest w porz?dku. Oczywi?cie wszystko zale?y jeszcze od twojej higieny osobistej, czy pojemniczek jest suszony po ka?dym u?yciu czy przechowywany w warunkach raczej "ekstremalnych". Zreszt? ju? tu gdzie? czyta?em na ten temat.......
    BTW: temat oczywi?cie mo?na by?o podpi?? do ka?dego w?tku o p?ynach, ale co tam lepiej za?o?y? nowy, no nie? :...:
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • Gość

autor: Gość » 06 stycznia 2009, 18:37

No dobra ale mi sie rozchodzilo o to ze plynu 120ml bede uzywac 2 miesiace a plynu 360, 6 miesiecy i czy trzymanie soczewek przez te 6 miesiecy w tym samym pojemniku jest bezpieczne? Mam jeszcze male pytanie czy ten pojemniczek przemywac woda pod kranem czy w jakis inny sposob bo pewna ulotka mnie zmylila.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 06 stycznia 2009, 18:38

zaakochany pisze:Je?li masz 120ml to pojemniczek , kt??ry zosta? dodany wraz z tym p?ynem, u?ywasz p??ki nie sko?czy Ci si? owy p?yn. I tak z ka?d? pojemno?ci?.
    zaakochany pisze:BTW: temat oczywi?cie mo?na by?o podpi?? do ka?dego w?tku o p?ynach, ale co tam lepiej za?o?y? nowy, no nie?
    Amen. K???deczka.

PS. Wys?a?e? posta tu? przede mn?, wi?c doko?cz?. Absolutnie nie mo?na u?ywa? wody, o czym by?o na forum. Co do u?ywania p?ynu przez 6 miesi?cy, sprawd? najpierw czy jego termin przydatno?ci jest wystarczaj?cy, najcz??ciej to 3 miesi?ce, Renu i OptiFree maj? 6 (i wi?cej konserwant??w). Wszystko znajdziesz w ulotce.
Zablokowany Posty: 4 Strona 1 z 1