ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
brak płynu
  • grzyber

brak płynu

autor: grzyber » 25 grudnia 2008, 18:16

Mam ma?y problem. Jestem teraz u znajomych i nieoczekiwanie jestem zmuszony zosta? na noc. Mam za?o?one soczewki ale nie posiadam ?adnego p?ynu ani pojemnikja do przechowywania jego. Czy kto? mo?e mi co? poradzi? ?
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez grzyber, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 28 grudnia 2008, 15:12

Wiem, ?e za p???no na odpowied?, ale c???, trudno oczekiwa?, ?e kto? b?dzie sp?dza? ?wi?ta na forum ;) Je?li masz odpowiedni rodzaj soczewek (typu night and day do noszenia przed?u?onego przez co najmniej tydzie?), to mo?esz si? w nich awaryjnie przespa?, a potem, zale?nie od modelu i oczu, nosi? dalej lub wyrzuci? (po nocy znacznie skraca si? czas przydatno?ci soczewek). Je?li jednak masz inne, to powinny spotka? si? przed snem ze ?mietnikiem. Nie ma p?yn??w w?asnej roboty, kt??rymi mo?na si? poratowa? w takich sytuacjach, spirytus ani s??l fizjologiczna si? do tego nie nadaj?.

PS. Ciekawi mnie, czy czas pisania posta (6 rano) oznacza t? niespodziewan? noc, czy dopiero ona nastanie. Je?li przed, to mo?na jeszcze jaki? p?yn skombinowa?.
  • Awatar użytkownika
    zaakochany
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: zaakochany » 06 stycznia 2009, 17:12

Wniosek? Nosi? soczewki Si-H takie, aby mo?na by?o si? w nich jednorazowo przespa?, gdyby co? nam wyskoczy?o. :gwizd:
    "Mówią, że chociaż ktoś wiedzy nie ma w duszy, oni ją w tam włożyć potrafią, jakby wzrok wkładali w oczy ślepe"
    Biofinity- Comfort science, materiał III generacji.
  • Gość

autor: Gość » 06 stycznia 2009, 18:39

Madry Polak po szkodzie.
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1