Czy?by nikt nie wiedzia? jak zak?ada si? soczewki i czy ma by? tam powietrze czy nie ? Bo g???wnie o to mo chodzi. Przeszuka?em ju? tyle stron i nigdzie tego nie znalaz?em...
@edit. Prosze chocia? mi pomuc opisa? jak mam za?o?y? te je%#$ soczewki. 1 godznie przed lstrem nie mog?em sobie da? rady za?o?y? bo za ka?dym razem jakie? je&*^$ fa?dy i bombelki powietrza... tak sie wkur#@%#@ ?e zaraz chyba sobie dam spok??j z tym ... Prosze o pomoc
Witam Wszystkich. Mam do was pare pyta?:
1. Gdy zak?adam soczewki to jak mam to robi?. Tzn ja robie to tak, ?e daje soczewk? na palec i otwieram oko szeroko drugim palcem i drug? r?k? i poprostu daje. Dobrze robie ? Mo?e t? soczewk? mam jako? wsun?? albo nie wiem. Ok problem w tym ?e jak daje ju? na oko to w pewnych miejscach ona si? marszczy i jest w pewnym miejscu powietrze nie a gdzie indziej nie ma. I to w?a?nie fa?duje t? soczewk?. I moje pytanie czy jak nak?adam to ma tam by? powietrze czy ma przylega? do oka ? Jak ma przylega? to je?eli widz? powietrz? to mam tam nacisn?? ?eby wszy?o powietrze czy jak ?
2. Jak posz?em do okulisty. To mowie jej ?e nie chce ju? chodzi? w okularach i sie pytam o soczewki. A ona powiedzia?a ?e jak chce to mo?e mi teraz ju? da?. No to ja powiedzia?em ok tylko sie spyta?em z jakiej firmy. Teraz nie pami?tam jakiej ale raczej dobrej bo zna?em t? nazwe ale teraz mi wylecia?a ( Na soczewce s? takie 4 literki M na ka?dym biegunie

3. Jak wyci?ga?em z pojemniczka soczewki to widzia?em tam pare takich baaaaaardzo ma?ych niteczek czarnych. Czy mo?e mi to co? zaszkodzi? je?eli by taka trafi?a si? na soczewk? ?