a ja nie spotkalem soczewek z grupy jednodniowych / miesiecznych aby mialy cylinder jak opisany przez Ciebie 0.50sawanb03 pisze:Soczewki bezpo?rednie na oko nosz? bez cylindra, bo szkoda mi na te dla astygmatyk??w kasy.
Witam,Malla pisze:Przepraszam, zmyli?o mnie to: "Soczewki bezpo?rednie na oko" i wypowied? powy?ej
Je?li nie widzisz trapez??w zamiast prostok?t??w ani wypuk?ej pod?ogi, to szybciej b?dzie dobrze.
juz kilka postow bylo podobnych. Daj sobie powiedzmy tydzien czasu, korzystaj z okularow starajac sie nie analizowac obrazu, po prostu korzystac. Jezeli nie minie, to udaj sie na konsultacje. Czesto sie tak dzieje przy np. pierwszych "cylindrach"rkb pisze:nie wiem czy co? z tymi szk?ami nie tak czy po prostu musz? si? przyzwyczai?.... je?li chodzi o ostro?? to jest bardzo dobra.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości
1990-2024 • • • • OPTOMETRYSTA.pl • • • • { optyk optometrysta badanie wzroku Rybnik okulary gabinet }