ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
iWear DD Supreme+ 1 day
  • zylu
    Forumowicz
    Forumowicz

iWear DD Supreme+ 1 day

autor: zylu » 01 listopada 2008, 09:05

Witam
    Takie soczewki iWear DD Supreme+ 1 day zaproponowala mi pani optyk w znanym salonie. Sa to moje pierwsze soczewki i nie znam sie na zadnych markach.
    Moze ktos wie cos na ich temat nie moge nigdzie znalesc ich w sieci zadnego opisu.
    Na pudelku na dole pisze ( CIBA Vision). Wiem iWear robione sa dla optyka [spam] ale nie wiem jakie sa tego odpowiedniki CIBA.
    Cena jaka zaplacilem za nie to 99 z? za opakowanie 30 sztuk x 2 z racji ze mam ( -1 i -1,25)
    Razem 200 z?.
    Po skonczeniu nie wiem jakie mam zakupi? inne no chyba ze udam sie do [spam] i kupie te same.
    Pzdr i dziekuje za porade.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 01 listopada 2008, 16:17

Na jakiej? stronie zagranicznej (link niestety przepad? w czelu?ciach Firefoxa) znalaz?am zestawienie soczewek produkowanych dla r???nych firm z ich odpowiednikami i pami?tam, ?e te jednodni??wki to Clear-1day, czyli ten sam materia? i parametry jak Eyeye Bioxy (czy s? identyczne, to ju? nie wiem, za granic? wiele produkt??w wyst?puje pod inn? nazw?). Na zagranicznych forach mo?esz sobie o nich sporo poczyta?. W Polsce raczej nie znajdziesz informacji, bo jednodni??wki to luksus, o kt??rym si? wiele nie m??wi, a mo?e raczej ma?o os??b na nie narzeka, chyba ?e na koszty.
    Czy?by ju? si? zmieni? dostawca na Cib?? Mo?esz napisa? z jakiego materia?u s? zrobione i jakie maj? parametry?

Czemu chcesz je zmieni?? Je?li ze wzgl?du na kas?, to jednodni??wek jest du?o na rynku, mo?esz kupi? 2 opakowania o 50z? taniej ni? w poprzednim salonie.
  • zylu
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: zylu » 01 listopada 2008, 20:30

Nie nie chce ich zmienia?. U?ywam ich narazie 2 dzie? ale jestem bardzo ale to bardzo zadowolony. Nic nie czuje na oczach po ca?ym dniu noszenia a sa to moje pierwsze w zyciu soczewki. Chodzi mi o to ze wlasnie nie moge nic znalesc w sieci na ich temat.
    A co do zakupu to chodzi mi o to ze najblizszy jest oddalony odemnie o 100 km i myslalem ze znajde odpowiednik tego w sieci nawet w tej samej cenie.

Z opakownia:

iWear DD Supreme + 1 day
    Thirty (30) sterile, one-day, handling tinted daily wear soft contack lenses (DD02), 31 % nelifilcon A, 69% water in isotonic phosphate-acetate buffered saline. The saline may contain up to 0,02 % Poloxamer.
    CIBA Vision

CT 0,113
    8,6
    DIA 13,8
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez zylu, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Malla
    Przyjaciel
    Przyjaciel

autor: Malla » 01 listopada 2008, 20:39

Czyli jednak zmienili dostawc? - oto pu?apka produkt??w tego typu salon??w. Wcze?niejsze mia?y bc 8.7 i dia 14.2. Obecne s? odpowiednikiem Focus Dailies All Day Comfort. Swoj? drog?, u mnie si? nie sprawdzi?y, po paru godzinach mgli? wzrok. Ciesz? si?, ?e Ci s?u?? :)
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1