ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
Dane firm optycznych
  • qpa
    Forumowicz
    Forumowicz

Dane firm optycznych

autor: qpa » 04 sierpnia 2008, 21:28

Witam:)
    Mam "malutki" problem i mo?e kto? z u?ytkownik??w b?dzie w stanie mi pom??c(mam nadziej?).. Mianowicie potrzebuj? jak najbardziej aktualnych danych(b?d? jakichkolwiek) na temat firm optycznych, kt??re istniej? na ?wiecie, w Polsce i s? liderami na swoim rynku.Interesuj mnie ich historia, produkty, polityka firmy.B?d? wdzi?czny za jakiekolwiek informacje.Niestety nagli mnie te? czas:o(((Informacje mo?na wysy?a? na mail'a: ptuchaj@poczta.fm albo gg: 3164358
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez qpa, łącznie zmieniany 1 raz.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 05 sierpnia 2008, 09:58

Oj ciezko bedzie takie zestawienie....

Wystarczylo pomyslec i wyslac samemu zapytania do firm ktore Cie interesuja. Krotko o historii, produktach mozesz wyczytac na ich stronach internetowych.

Odnosnie badan rynku optycznego zajmuje sie juz cyklicznie BCMM i jej "program" Optykbus - ale wyniki sa platne!

ps. prosze nadawac temat bardziej zwiazany z jego trescia!!!
  • qpa
    Forumowicz
    Forumowicz

autor: qpa » 05 sierpnia 2008, 10:00

pisze prac? licencjack? odno?nie jako?ci obs?ugi klienta w firmach optycznych i do tego potrzebne s? mi te dane.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 05 sierpnia 2008, 10:43

To raczej bedziesz musial wystosowac sie z pismem do firm - kazdej osobno - z prosba o jakies materialy. Kazda z nich ma wlasny system i wytyczne odnosnie obslugi klienta oraz to co i jak zalatwiac (zamowienia, reklamacje, zwroty itp...)

Jak potrzebujesz to na "wczoraj" to musze przyznac, ze zbyt pozno sie zabrales za zbieranie materialow. Ogolnodostepnych zadnych na ten temat nie spotkalem.

Takze inaczej nie pomoge.
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1