ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1
Soczewki z bardzo dużą krótkowzrocznością...
  • SilentMan

Soczewki z bardzo dużą krótkowzrocznością...

autor: SilentMan » 31 lipca 2008, 19:21

Witam,
    Czy istniej? soczewki kt??re obejmowa?yby wad? -15 (-13 w drugim oku) ?
    Kilka lat temu by?em na badaniach i lekarka powiedzia?a po obejrzeniu oczu 'ja si? nie podejmuj? przepisywania soczewek' ... jak dobrze pami?tam chodzi?o o stosunkowo suche oczy...
    Mo?e teraz po kilku latach co? si? zmieni?o? S? jakie? krople? Soczewki mam zamiar nosi? jak okulary - tylko w dzie?... cena nie gra wi?kszej roli.
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez SilentMan, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 31 lipca 2008, 22:39

oczywiscie

Ciba Vision: Precision UV (hydrozel do -16,00 - miesieczne)
    Ciba Vision: Individual (silikonowo-hydrozelowa do -20.oo - kwartalna)

o ceny pytac juz w konkretnych salonach

I wazne pytanie, czy ta wada ktora napisales dotyczy wady OKULAROWEJ czy juz przeliczone na SOCZEWKI?
    Jezeli nie przeliczone, to soczewki beda slabsze! Udaj sie na dobor i aplikacje soczewek, wtedy w cenie badania powinni zapewnic soczewki probne, przynajmniej takiego salonu sobie poszukaj, nie koniecznie dzialajacego pod szyldem [spam] :P
  • awers
    Forumowicz
    Forumowicz

Re: Soczewki z bardzo duÂ?Â? kr??tkowzrocznoÂ?ciÂ?...

autor: awers » 01 sierpnia 2008, 15:51

SilentMan pisze:Witam,
    Czy istniej? soczewki kt??re obejmowa?yby wad? -15 (-13 w drugim oku) ?
    Kilka lat temu by?em na badaniach i lekarka powiedzia?a po obejrzeniu oczu 'ja si? nie podejmuj? przepisywania soczewek' ... jak dobrze pami?tam chodzi?o o stosunkowo suche oczy...
    Mo?e teraz po kilku latach co? si? zmieni?o? S? jakie? krople? Soczewki mam zamiar nosi? jak okulary - tylko w dzie?... cena nie gra wi?kszej roli.
    Sam nosze soczewki o wysokich mocach, wiec jest to mozliwe. Mam okulary -16,5 i -14,5 a soczewki -13,5 i -12,5. Obecnie sa to Precision UV, sa wysoko uwodnione 74% i musze powiedziec, ze obraz w nich jest ostrzejszy niz w poprzednio noszonych Focus. Ciekawy jestem jeszcze jak sprawowalyby sie Actifresh 400. Tak, ze jak widac, soczewki mozna nosic przy takich wysokich wadach. Powiem nawet ze to wyglada duzo estetyczniej niz w grubych okularach - moi znajomi nawet sie nie domyslaja ze mam taki slaby wzrok.
    Ostatnio zmieniony 01 stycznia 1970, 01:00 przez awers, łącznie zmieniany 2 razy.
  • Awatar użytkownika
    optometrysta.pl
    Moderator
    Moderator
    Kontakt:

autor: optometrysta.pl » 01 sierpnia 2008, 16:08

Prosze sie ograniczyc do wypisywania nazw sieciowek - nie tylko one sa na rynku! Poza tym do wyjasnienia problemu itp, nie jest konieczne miejsce wykonania uslugi, nieprawdaz? Forum to nie ma sluzyc reklamie firmom tylko merytoryce - o czym wyraznie napisano w regulaminie forum.
ODPOWIEDZ Posty: 4 Strona 1 z 1